Política

Sánchez assegura que el govern espanyol ha complert el 23,4% dels compromisos adquirits des de la investidura

El president diu que se n’han assumit 1.238 i preveu que se n’hagi complert el 32,6% abans de finals de juny

Celebra que “aviat hi haurà més espanyols vacunats que contagiats” però demana “no abaixar la guàrdia”

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat que l’executiu de coalició ha complert el 23,4% dels compromisos adquirits des de la investidura, a principis de gener de 2020. Sánchez ha xifrat en 1.238 els compromisos adquirits i ha previst que se n’hagi complert el 32,6% abans de finals de juny de 2021. Això és “un terç del total en el terç del mandat de l’executiu”. Segons un informe de retiment de comptes que ha presentat Sánchez aquest dimarts després de l’últim Consell de Ministres de l’any, el govern espanyol ha posat en marxa el 90,9% dels compromisos. Entre el més d’un miler, 428 procedeixen de l’acord de coalició amb Unides Podem i se n’han complert el 20,3%.

Sánchez ha explicat que els pressupostos generals de l’Estat per a l’any vinent permeten “avançar de manera directa en el 33% de compromisos”. També ha dit que se n’han descartat 7, un 0,6%. Segons el president espanyol, tot i la crisi del coronavirus no s’ha oblidat dels compromisos anteriors.

El president de l’executiu ha destacat que es tracta del primer cop que es fa una anàlisi d’aquesta mena en el govern espanyol per retre comptes dels compromisos adquirits. L’informe s’anomena ‘Complint’.

Vacunació

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha cridat a “no abaixar la guàrdia” davant la pandèmia i continuar amb les mesures de protecció, un cop ha començat la campanya de vacunació. En la roda de premsa, Sánchez ha celebrat que “molt aviat hi haurà més espanyols vacunats que contagiats” però ha advertit que “la immunitat col·lectiva no és un escenari immediat”. I ha reclamat a la població que s’autoprotegeixi durant les festes de Nadal per evitar una tercera onada i per garantir que el procés de vacunació és un èxit.

El president del govern espanyol també ha celebrat que l’estratègia de vacunació “salvarà milers de vides” i permetrà entrar a una “tercera i última etapa fins a donar-la per superada i recuperar la desitjada normalitat”.

Sánchez: “Pas a pas s’anirà coneixent el full de ruta de renovació de la corona en transparència i exemplaritat”

El president espanyol creu que el discurs de Nadal de Felip VI va ser “valent”
ACN

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest dimarts que “pas a pas” s’anirà coneixent com es materialitza el full de ruta de renovació de la corona “pel que fa a transparència i exemplaritat”.

Sánchez ha respost així en roda de premsa, preguntat per si des del govern espanyol impulsaran una llei de la corona o algun altre tipus de reforma. El president del govern espanyol ha titllat el discurs de Nadal de Felip VI de “valent” perquè “va marcar clarament quin és el rumb cap a on vol dirigir la corona” amb una renovació lligada a la “transparència, rendició de comptes i exemplaritat”.

“Aquest govern respecta i està d’acord i defensa el pacte constitucional”, ha expressat Sánchez, que ha dit que el monarca comptarà “amb tot el suport i aplaudiments per aquesta tasca de renovació”, que ha dit que va començar quan va passar a encapçalar la prefectura de l’Estat.

Al discurs de Nadal, Felip VI va apel·lar als “principis morals i ètics” per sobre de “consideracions familiars” sense esmentar el seu pare.

Sánchez defensa que no és moment d’apujar l’SMI i que cal centrar-se en la recuperació del teixit empresarial

El Consell de Ministres aprova prorrogar temporalment que continuï sent de 950 euros mensuals el 2021
ACN

El govern espanyol ha prorrogat el decret que fixa el salari mínim interprofessional (SMI) en 950 euros al mes i es mantindrà temporalment en aquesta quantitat el 2021 amb l’objectiu de seguir negociant amb els agents socials.

El president de l’executiu, Pedro Sánchez, ha defensat que no és moment d’apujar-lo, tal com defensa el Ministeri de Treball, perquè cal centrar els objectius en la recuperació del teixit empresarial.

En roda de premsa aquest dimarts, Sánchez ha dit que serien els empresaris a qui l’administració està “alleujant” amb mesures com moratòries d’impostos o crèdits ICO qui hauria d’assumir aquest cost i cal que puguin “sobreviure”. Sánchez ha destacat que el teixit empresarial està en una “situació dramàtica”.

Sánchez ha assegurat que el govern espanyol manté el “compromís” d’anar apujant l’SMI i ha reivindicat que en dos anys s’ha augmentat un 29%. “Cap país ha abordat una pujada tan intensa en dos anys”, ha dit. Sánchez ha insistit que amb l’SMI en 950 euros al mes s’assoleix que representi el 42% del salari brut mitjà quan a Alemanya representa el 43% i fa dos anys a Espanya era del 35%.

El decret aprovat aquest dimarts prorroga la vigència del decret del 4 de febrer de 2020 que fixava els 950 euros al mes per al 2020. En un comunicat el Ministeri de Treball apunta que la pròrroga és una mesura temporal de seguretat jurídica i continuïtat de la protecció dels treballadors i que vol garantir la participació dels agents socials “per acordar una pujada de l’SMI i avançar en la senda del creixement”.

Sánchez demana a Casado que segui a negociar la renovació del CGPJ: “Ha de complir amb la Constitució”

El president del govern espanyol vol que la dinàmica amb el PP d’aquest 2020 “es trenqui” l’any que ve
ACN

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat al líder del PP, Pablo Casado, que “segui a negociar” la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). “Ha de complir amb la Constitució si és que són un partit constitucionalista i ho ha de fer mal que li pesi”, ha dit Sánchez aquest dimarts en roda de premsa després de l’últim Consell de Ministres de 2020.

Sánchez ha expressat la “bona voluntat” de respectar la regla de tres cinquens per aprovar la renovació al Congrés i de negociar amb els populars, però ha remarcat que fa dos anys que està “esperant a Casado”.

El president espanyol ha desitjat que la dinàmica amb el PP d’aquest 2020 “es trenqui” l’any que ve.

Sánchez ha criticat que l’oposició transiti “pel camí de la por” i el descrigui com una mena “d’home del sac”. El president espanyol ha defensat que el 2021 serà l’any de la “recuperació” i cal entomar-lo amb “confiança i esperança”.

El govern espanyol prorrogarà un any més la clàusula de salvaguarda de la jubilació

La mesura tindrà efecte des de l’1 de gener de 2021
ACN

El govern espanyol prorrogarà un any més l’anomenada clàusula de salvaguarda de la jubilació. La mesura beneficia aquelles persones que van veure extingida la seva relació laboral abans de l’1 d’abril de 2013 i no van ser incloses en algun règim de la Seguretat Social posteriorment. Tindrà efecte des de l’1 de gener de 2021. Finalitzava el 31 de desembre d’aquest any.

Segons un comunicat del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, la mesura busca protegir els treballadors que van sortir del mercat laboral a edat avançada sense haver pogut reprendre la seva carrera professional la qual cosa va afectar les seves cotitzacions i prestacions.

CCOO i UGT han destacat que l’executiu espanyol ho ha prorrogat tal com demanaven els sindicats i han insistit a reclamar una solució definitiva.

“Per molt que el gruix de persones afectades ja s’ha jubilat i el col·lectiu afectat és decreixent any a any, encara són milers de treballadors i treballadores els que van ser acomiadats abans de 2013, en mig de la crisi econòmica”, recorden els sindicats, que defensen que cal garantir-los aquesta salvaguarda perquè puguin accedir a la jubilació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona