Política

Illa accepta liderar la llista del PSC a les eleccions del 14-F: “Estic preparat per presidir Catalunya”

El ministre de Sanitat reivindica l’“esperança” i el “retrobament sense venjances” de la societat catalana

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha acceptat aquest dimecres l’encàrrec de la Comissió Executiva del PSC per tal que encapçali la llista electoral dels socialistes de cara als comicis del 14 de febrer.

“Si els meus companys m’ho demanen, només els puc dir dues paraules: estic preparat. Estic preparat per presidir Catalunya”, ha afirmat durant la celebració del Consell Nacional del PSC, que ha de ratificar la candidatura.

Illa ha defensat un programa de lluita contra la pandèmia de Covid-19, recuperació econòmica i “el retrobament sense revenges” de la societat catalana.

“Vull ser el president de la Generalitat perquè tinc esperança i confiança en Catalunya”, ha proclamat el nou candidat.

Ahir mateix, Illa va negar fins a tres vegades que tingués cap intenció de ser el candidat dels socialistes catalans a les eleccions del 14-F en una entrevista a TVE.

L’executiva dels socialistes catalans ha validat al llarg del matí aquest canvi de candidat per unanimitat, segons fonts del partit. Per la seva banda, el Consell Nacional del PSC reunit aquesta tarda a Barcelona de forma extraordinària ha escollit per aclamació el candidat a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa.

El dictamen de la Comissió Electoral amb les candidatures de les quatre circumscripcions amb les quals el partit concorrerà a les eleccions del pròxim 14 de febrer ha estat aprovat amb el suport del 94% del Consell, amb 233 vots a favor i 15 abstencions.

Pel que fa al ministeri de Sanitat que fins ara ocupa Salvador Illa, sembla que podria ocupar-lo l’actual ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias. D’aquesta manera, el president del govern espanyol donaria continuïtat a la gestió de la pandèmia perquè Darias ha estat present en les darreres reunions del Consell Interterritorial de Salut juntament amb Illa.

Aquesta substitució obriria a la porta a una crisi de govern que, segons algunes fonts, portaria a Miquel Iceta a Política Territorial i Funció Pública en substitució de Darias.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona
JUDICIAL

Villarejo, citat a declarar com a investigat per l’Operació Catalunya

barcelona
regne unit

Detenen els primers immigrants que s’enviaran a Ruanda

barcelona
Política

Sánchez reapareix a la Fira d’Abril en plena campanya del 12-M

barcelona