Política

Plataformes independentistes lamenten que Montilla no accepti el lema d'Òmnium Cultural

Sobirania i Justícia prioritza el lema de la manifestació a la participació del president de la Generalitat

Sobiranistes de CDC criden a rodejar Montilla d'estelades durant la marxa

Les plataformes independentistes Sobirania i Justícia i Plataforma pel Dret a Decidir, i l'associació cultural CIEMEN han lamentat aquest dimarts que el president de la Generalitat, José Montilla, rebutgi participar en la manifestació del 10 de juliol després de la pancarta amb el lema d'Òmnium Cultural Som una nació. Nosaltres decidim, i proposi que sigui una bandera catalana la que lideri la marxa.

En una roda de premsa en la qual han instat la ciutadania a manifestar-se massivament, el president de Sobirania i Justícia, Agustí Bassols, ha prioritzat el lema de la manifestació a la participació del president, tot i que ha destacat que la presència de Montilla seria molt important per demostrar que es tracta d'una reivindicació “unitària”. “Algú ha vist mai una manifestació sense lema?”, s'ha preguntat.

L'escriptora Patrícia Gabancho, que també ha participat a l'acte, ha reprotxat al president i al PSC que no accepti un lema tan “neutre” com el que es proposa per a la manifestació, i ha considerat que es tracta d'un lema que uneix les sensibilitats de tots els partits catalans contraris a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut, incloent als socialistes.

Sobiranistes de CDC

La Plataforma per la Sobirania, corrent independentista de CDC, ha fet una crida avui a la gent que assisteixi a la manifestació a favor de l'Estatut del dissabte 10 de juliol que rodegi de banderes estelades i de pancartes independentistes el president de la Generalitat, José Montilla.

La plataforma convergent ha proposat “rodejar d'estelades i cartells d'independència, de clamors a favor de la nació lliure i sobirana, la capçalera i el mateix president Montilla perquè vegin clarament quina és la voluntat i el desig del poble de Catalunya”.

“En aquesta manifestació els unionistes no tenen espai perquè és precisament el seu projecte d'unió entre Catalunya i Espanya el que ha fracassat i el que ha convertit cada proposta en humiliació a una societat catalana farta d'espoliacions i menyspreus per part d'una metròpolis que mostra sense complexos la seva cara més predemocràtica i repressora”, ha dit la plataforma en un comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona