Política

Aragonès: “Hem vingut a derrotar el PSC i farem una victòria republicana”

El candidat republicà demana el vot per deixar enrere “40 anys de corrupteles”

Assegura que ERC “no es rendeix” ni amb la “repressió” de l’Estat ni davant l’onada de la Covid-19

El cap de llista d’ERC, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dilluns que no fan campanya electoral per dir “només” que no pactaran amb els socialistes “ni per davant ni per darrera”, sinó que han vingut a “derrotar el PSC” i a fer una “victòria republicana”.

En un míting a l’Hospitalet de Llobregat, el candidat republicà ha afirmat que el 14-F s’ha de triar entre ERC o el PSC. Aragonès ha demanat el vot pels republicans per lluitar contra la corrupció i deixar enrere “40 anys de corrupteles on els mateixos de sempre es tapen les vergonyes els uns als altres”. “Ja toca una clara victòria republicana”, ha argumentat.

També s’ha dirigit al candidat del PSC, Salvador Illa,  i li ha dit que no pensen “girar full” ni “oblidar”. I és que segons ell, el 14-F va de les “esperances” i “il·lusions” de la ciutadania.

Durant el míting, Aragonès ha assegurat que ERC “no es rendeix” ni amb la “repressió” de l’Estat ni davant l’onada de la Covid-19. “No com altres que quan ve l’onada es refugien i deixen les seves responsabilitats per anar on els dona més rendiment electoral”, ha dit en referència a Illa.

El vicepresident de l’executiu en funcions ha explicat que en els propers mesos el govern ha d’afrontar la reconstrucció social i econòmica i que és important triar-ne el model aquest 14-F.

Per fer-ho, considera que cal posar els recursos públics “al centre” i defensar-los per davant dels “interessos privats”.

Aragonès ha tancat el míting amb una crida a què el 14-F sigui un nou 14 d’abril. Ha demanat omplir les urnes de vots republicans perquè serveixin per tenir una majoria “republicana, independentista i progressista”.

Junqueras demana als partits favorables a l’autodeterminació i l’amnistia a deixar de “barallar-se entre ells”

El president d’ERC carrega contra el PSC pel cas Marín i alerta que la “corrupció es contagia”
Assegura que els republicans són la “garantia” perquè les majories al voltant de l’amnistia i l’autodeterminació “siguin possibles”
ACN

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha reclamat aquest dilluns als partits que defensen l’amnistia i l’exercici del dret a l’autodeterminació que no poden “desentendre’s” d’un govern liderat per ERC que treballi per impulsar-les.

En un acte de campanya a l’Hospitalet de Llobregat, el líder d’ERC ha demanat als partits que deixin de dir “no a tot” i de “barallar-se entre ells”. “Deixin de posar el dit a l’ull del company de projecte”, ha criticat.

D’altra banda, el republicà ha criticat la presumpta corrupció que afecta l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, i al PSC. Ha lamentat que la ciutat d’Hospitalet fa anys que visqui en una altra “epidèmia: la de la corrupció”.  Ha advertit que aquesta epidèmia “es contagia de regidors d’un ajuntament a alcaldesses, i d’alcaldesses a presidentes d’una Diputació”.

Junqueras ha alertat que la corrupció afecta als ciutadans perquè es deixen de destinar diners a les escoles, hospitals, a l’esport, a la lluita contra la pobresa o a l’atur. “Per això nosaltres som incompatibles amb aquesta corrupció i amb totes les altres”, ha explicat. “No governarem en cap cas ni acceptarem els vots d’aquest model de partits, perquè en som obertament incompatibles”, ha detallat.

Per això, ha demanat el vot d’ERC perquè “recuperen els diners que els corruptes s’embutxaquen” per posar-los al servei del país.

Finalment, ha dit que el PSC veu ERC com el seu “gran rival” perquè és capaç de capgirar governs a l’Àrea Metropolitana que ara són a mans socialistes. “Per això celebren quan alguns dels nostres no podem fer campanya en condicions d’igualtat. Celebren que només ens guanyen quan la victòria no es decideix només a les urnes, quan ens fan fora de l’escenari, quan ens empresonen”, ha manifestat.

El president dels republicans ha presentat ERC com la “garantia” perquè les majories al voltant de l’amnistia i l’autodeterminació “siguin possibles”. “Som la garantia d’un país que s’alliberi de la corrupció i que avanci cap a un referèndum d’autodeterminació, d’unes majories necessàries per assolir ser un país independent”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

La UE donarà al Líban 1.000 milions d’euros per a la gestió de refugiats

barcelona
GIRONA

El PP aposta per una educació trilingüe i amb llibertat per escollir centre

GIRONA
navarra

Detenen a Pamplona el sindicalista andalús Óscar Reina

barcelona
estats Units

La policia entra a la universitat de Califòrnia i deté desenes d’estudiants propalestins

barcelona
política

La CUP proposa una renda bàsica de 900 euros

barcelona
regne unit

Anglaterra vota en unes municipals que marcaran el futur de Sunak

barcelona
Memòria democràtica

Documenten treballs forçats de presos republicans per construir una carretera al Solsonès

Barcelona
política

Puigdemont repta ERC a dir que en cap circumstància farà Illa president

barcelona

El PSC vol explicacions per la suspensió de la Fira de l’1 de maig

OLOT