Política

Borràs demana no repetir errors amb ERC: “No pot haver-hi dos governs en un”

La candidata de JxCat defensa un nou Govern “fort i cohesionat, que vagi a una i tingui clar” l’objectiu de la independència

La candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, s’ha mostrat aquest dimarts oberta a repetir un executiu amb ERC si sumen majoria, però ha cridat “a no repetir els errors” del passat, ja que “no pot haver-hi dos governs en un Govern”. En una entrevista a Tv3, Borràs s’ha mostrat predisposada així a repetir govern amb ERC i també a teixir aliances amb “formacions polítiques amb representació parlamentària que estiguin per la independència”, la qual cosa inclouria la CUP i el PDeCAT, si aconsegueix obtenir escó.

En aquest sentit, ha afirmat que si el 15 de febrer l’escenari és de “majoria independentista”, amb el desig que JxCat estigui “al capdavant”, ella és partidària de posar les bases d’un nou executiu compartit, però que “no repeteixi els errors que ha tingut aquest Govern, errors de tenir dos governs en un”, ha afegit.

En aquest sentit, la candidata ha defensat un nou Govern “fort i cohesionat, que vagi a una i tingui clar” l’objectiu de la independència, i que tingui més “porositat entre departaments”. Quant al full de ruta sobiranista, Borràs ha assegurat que JxCat “sempre ofereix negociació” a l’Estat, encara que la condicionada al fet que s’accepti “el reconeixement del dret a l’autodeterminació”, la “amnistia dels represaliats” com a “punt de partida” de resolució del conflicte i respecte per la decisió dels catalans en les urnes.

Això sí, ha remarcat que l’independentisme ha d’ “aprendre del passat” i no pot “repetir la credulitat amb l’Estat” del 2017, vista la resposta que ha donat al procés.

En aquest sentit, i com “és molt possible” que l’Estat mantingui el veto al referèndum d’autodeterminació, Borràs ha fet al·lusió al cas del Québec (Canadà) i ha afirmat que, quan es repeteixen majories independentistes a les urnes, s’ha de donar sortida a la reivindicació, així que, “davant la intransigència -de l’Estat-” quedaria “legitimada la unilateralitat”, ha jutjat.

En aquest sentit, si el soberanisme obté majoria d’escons i gana amb més del 50% dels vots el 14F, la candidata ha proposat “culminar” el procés treballant tots els sobiranistes junts, en coordinació amb el denominat Consell per la República de Carles Puigdemont, i sense “fer concessions a partits del 155”, ha puntualitzat en una crítica velada als suports puntuals d’ERC al PSOE al Congrés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes