Política

la crònica

Turull no vol ploramiques

En el context actual, els presos polítics catalans en tercer grau són un actiu electoral potentíssim per a la campanya dels seus partits, perquè en ells es personifica la “repressió de l’Estat” denunciada des de l’independentisme i s’exemplifica el preu que estan pagant per haver intentat executar allò que els seus votants els havien demanat. Consegüentment, en els actes que ERC o JxCat consideren més transcendents miren que hi participi un d’aquests condemnats. Olot deu ser considerada una d’aquestes places estratègiques i per això JxCat, en l’acte que va fer-hi ahir, va incloure-hi Jordi Turull, conseller de presidència del govern de Carles Puigdemont, empresonat a Lledoners però amb permís per sortir de dia. Va ser un acte íntim a la sala El Torín –encara no vint persones– que es va difondre per les xarxes socials i en què Turull –com era previsible– va enfocar el seu missatge cap a l’emotivitat –va agrair molt les cartes de suport i les concentracions de solidaritat– i a transmetre coratge i optimisme. JxCat –va afirmar– sempre ha tingut “fermesa i determinació” i no ha caigut en el desànim. L’exconseller no va estar-se de criticar els candidats que, des del seu punt de vista, no tenen plantejaments valents, que fan una campanya “d’excuses per no molestar l’Estat” i són uns “ploramiques”.

Tot i que el número quatre de la llista, Francesc Ten, va posar molt d’èmfasi en la independència (és “el camí real”), en els altres parlaments es va deixar clar que per al seu partit això és un objectiu a l’horitzó, no pas a curt termini. El número tres, Salvador Vergés (que, com Ten, representa la Garrotxa), va posar èmfasi en el “mentrestant”, un període de transició en què JxCat lluitarà per trencar “l’espoli” financer de l’Estat, a qui va acusar de gestionar malament tant l’economia com la pandèmia. “La nostra prioritat –va concloure– és remuntar la crisi.” La cap de llista, Gemma Geis (presentada per Turull com “empàtica, simpàtica i que pateix per la gent que pateix”, va anar al gra: el seu partit, com a coneixedor del territori, té la “radiografia” del que li cal a la demarcació (la variant d’Olot o la descentralització dels equipaments sanitaris, va posar d’exemple), ha demostrat que té la capacitat de pactar i sap distingir la diversitat de la societat.

El presentador va ser el coordinador comarcal de JxCat, el regidor de l’Ajuntament d’Olot Agustí Arbós. L’alcalde, també d’aquest partit, no va poder assistir-hi perquè complia el darrer dia d’un confinament per haver estat en contacte amb un positiu de Covid. El míting va haver de ser curt. Passada encara no una hora, Turull va fer cap a Lledoners.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

judicial

Llarena veu un possible delicte dels Mossos en la no detenció de Puigdemont

barcelona
política

Junts fa pressió perquè Illa inclogui Puigdemont en la ronda de trobades amb expresidents

barcelona

El ple de Vilablareix puja 30 euros la taxa d’escombraries

VILABLAREIX
Pròxim Orient

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“No som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS