Política

Un país mobilitzat

731 entitats adherides a la protesta d'aquest dissabte

Al llarg de la setmana s'organitzen diversos actes simbòlics per estendre la mobilització

L'organització de la manifestació de dissabte que ve en defensa de l'Estatut segueix en plena activitat des de les seus d'Òmnium Cultural i centenars d'entitats de tot el país que s'estan mobilitzant per assistir a la manifestació.

Un total de 731 entitats, segons les dades publicades a la web dels organitzadors, www.somunanacio.cat, a les nou del vespre d'aquest dimarts, s'han adherit a la protesta. I el moviment és continu en diverses pàgines de Facebook que criden a la mobilització, inclòs l'esdeveniment oficial creat per Òmnium, amb la presidenta de l'entitat, Muriel Casals, com a administradora.

També s'està organitzant un servei d'autobusos des de diferents comarques d'arreu del país per assistir a la manifestació.

Diversos actes simbòlics al llarg de la setmana

Les seus d'Òmnium a diversos punts del territori promouen durant la setmana diversos actes simbòlics, alguns dels quals amb altres entitats i amb representants de les forces polítiques locals per tal que s'estengui la mobilització per dissabte que ve.

Òmnium Osona ja va fer una crida el dia 30 de juny per fer un brindis popular , on a més de molts ciutadans, s'hi van afegir altres entitats i partits polítics i també preveu una trobada aquest dimecres a dos quarts de vuit del vespre a les escales de la Catedral de Vic amb diverses personalitats de la localitat i on hi assistirà el filòsof Josep Maria Terricabras, que serà un dels portaveus de la manifestació.

Aquest dilluns, una quarantena de personalitats públiques es van reunir al claustre de la Universitat de Lleida per fer una fotografia de família amb la intenció de donar suport a la manifestació. A més de diverses personalitats de la zona, hi havia representants de tots els partits polítics que donen suport a la marxa, dels sindicats, de la Patronal, de la Cambra de Comerç de Lleida, de PIMEC, entre d'altres.

Rubí també va convocar un acte públic amb tots els partits a excepció del PP i entitats locals.

Aquest dimarts al matí, a Vilafranca del Penedès ha tingut lloc una roda de premsa per explicar als mitjans locals l'organització d'un bus per assistir a la manifestació. L'entitat també ha informat que la contractació del bus ha comptat amb el suport d'ERC Vilafranca i CiU de l'Alt Penedès.

Aquest dimecres, la seu d'Òmnium Gironès, que ja han omplert les places de sis autobusos, també ha organitzat un acte per promoure la participació de la manifestació.

D'altra banda, dijous a les deu del matí al Consell Comarcal del Maresme hi ha previst un acte conjunt dels partits polítics de la comarca que donen suport a la manifestació per convocar la ciutadania a assistir a la manifestació.

Els altres membres de la Federació Llull també animen als seus socis a participar de la manifestació a Barcelona.

L'Obra Cultural Balear també ha volgut contribuir-hi, i juntament amb una plataforma formada per la majoria de partits de Balears (PSIB-PSOE, UM, PSM, ERC, EAV, Iniciativa d'Esquerres, Els Verds i Entesa per Mallorca), ha convocat una concentració divendres sota el lema Som una nació. Nosaltres decidim en contra de les repercussions que pot tenir a les Illes la sentència de l'Estatut de Catalunya. Pel que fa a Acció Cultural del País Valencià, també mostren el seu suport a l'acte i organitzen busos des de la majoria de comarques del País Valencià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona