Política

ERC fa una crida al “vot útil” per evitar que el PSC pacti amb Vox

Aragonès i Junqueras aposten per “concentrar” els esforços i votar els republicans

Vilalta creu que “l’efecte Illa” no existeix però sí l’“efecte Junqueras”

El presidenciable d’ERC a les eleccions al Parlament, Pere Aragonès, ha fet una crida aquest dijous al “vot útil” i a “concentrar-lo” en ERC el proper 14-F.

En un acte de campanya a Lleida que ha reunit un centenar de persones, Aragonès  ha afirmat que el vot “més útil” pels independentistes, contra la ultradreta, a favor de la justícia social i d’estar al costat de la gent són els republicans.

El vicepresident del govern en funcions ha lamentat que el “feixisme més desacomplexat” pugui aconseguir representació al Parlament.  Però a més de l’ascens de la formació d’ultradreta, ERC ha alertat que l’amenaça més gran d’aquestes eleccions és que el PSC vulgui arribar a la presidència de la Generalitat acceptant els vots d’una formació “feixista” com Vox.

De fet, el coordinador nacional d’ERC ha lamentat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, “blanquegés” l’extrema dreta quan els va dir que tenien visió d’Estat. “Es comença blanquejant i s’acaba pactant. La història ja l’hem viscuda”, ha recordat en referència a l’arribada d’Ada Colau a l’alcaldia de Barcelona.

“Quan el presidenciable del PSC, Salvador Illa, diu que està disposat a presentar candidatura ho diu perquè sap que entre ell i ERC l’extrema dreta ja té la tria feta. També sap que els vots no són mai a canvi de res. No són gratis, et condicionen”, ha apuntat. Aragonès ha dit que ERC no vol que l’extrema dreta condicioni el futur de Catalunya i la reconstrucció social i econòmica. Ha recordat que ERC ha defensat sempre l’antifeixisme.

“Quin és el preu que està disposat a pagar pels vots de la ultradreta”, s’ha preguntat Aragonès en referència a Illa. Per tot plegat, ha dit que ERC prefereix un govern de la “via àmplia” que reuneixi els consensos per l’autodeterminació i l’amnistia. “Liderar una Presidència de la Generalitat independentista, d’esquerres, progressista i sobiranista. Que treballi per a tots els catalans”, ha apuntat.

En la mateixa línia, el president d’ERC, Oriol Junqueras, ha reclamat “mobilitzar” la ciutadania per votar el 14-F i concentrar els esforços en l’”única formació que pot aturar el feixisme: ERC”.

Junqueras ha recordat que Vox “ens odia a tots nosaltres” però també a les persones en funció del seu origen, el color de la pell o les seves creences. Per això ha dit que és un “repte de la societat” afrontar l’ascens de Vox. “Malauradament hem vist dirigents dels socialistes manifestar-se al costat de l’extrema dreta. Estan disposats a acceptar els vots de l’extrema drets per assaltar la presidència de la Generalitat”, ha avisat Junqueras.

El líder republicà ha situat el 14-F com el moment per defensar la “catalanitat”, els “valors republicans”, la democràcia i a mostrar-se en contra dels que estan disposats a acceptar els vots de Vox “per aconseguir allò que les urnes no els donen”. “Si hi ha al país algú disposat i entrenat, i sap com derrotar el bloc del 155, som nosaltres, ERC”, ha conclòs.


Combatre l’operació d’Estat
La cap de llista per Lleida i secretària general adjunta, Marta Vilalta, ha opinat que “l’efecte Illa” no existeix perquè el que hi ha és un “efecte Junqueras”. Vilalta ha dit que la clau pel país perquè canviïn les coses és la victòria d’ERC i que només amb el lideratge d’Aragonès és possible el canvi. “Som aquí per acabar amb 40 anys d’alternança sociovergent”, ha insistit.

Després de l’enquesta del CIS d’aquest dijous, Vilalta ha dit que aquestes eleccions van que guanyi el ERC o el PSC. “Els únics que podem guanyar contra l’operació d’Estat som ERC”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES