Política

Enganxada entre Junts i els comuns per la retirada de cartells de electorals pels serveis de neteja municipals

Artadi acusa Colau d’eliminar propaganda en funció del color del partit

L’Ajuntament defensa que el cartell no estava en un lloc autoritzat, però des de l’entorn de JxCat asseguren que poc després s’ha penjat al mateix lloc un cartell de CatECP

La retirada d’un cartell electoral de la candidata de Junts per Catalunya (JxCat) Laura Borràs d’un fanal al barri de Gràcia ha provocat una enganxada a les xarxes entre aquesta formació i Barcelona en Comú (BComú), que governa a la capital catalana.

La polèmica s’ha desfermat aquest dissabte a les xarxes socials a partir d’un vídeo que ha publicat Pilar Rahola on es veu una treballadora del servei de neteja de Barcelona traient el cartell de Junts d’un fanal del carrer Astúries.

La presidenta del grup municipal de Junts, Elsa Artadi, ha acusat el govern municipal d’Ada Colau de fer una neteja “selectiva”. “Ciutat bruta i deixada, però elimina campanya electoral en funció del color polític dels cartells”, ha denunciat.

Des de l’Ajuntament han al·legat que el cartell no estava en un lloc autoritzat. El servei d’Ecologia Urbana ha fet una piulada on explica que els serveis de neteja retiren els cartells electorals del mobiliari urbà on no està permès col·locar-los, d’acord amb l’Ordenança Municipal. Ha afegit que les tasques es fan en el moment en què es detecta la presència de publicitat electoral fora dels espais habilitats, com ara els fanals.

Artadi ha replicat que “tots hem vist cartells dels Comuns als fanals de la ciutat i com encara n’hi ha de penjats de Colau del 2019”.

De fet, poc després del vídeo publicat on es veia la retirada del cartell de JxCat, han començat a circular per les xarxes socials imatges del mateix fanal del carrer Astúries amb un cartell de la candidata dels Comuns, Jéssica Albiach, que suposadament hi hauria estat penjat posteriorment.

El regidor de Presidència, Jordi Martí Grau, ha sortit en defensa dels treballadors públics. “És una falta de respecte als treballadors públics acusar-los de treballar al servei d’una formació política. Es retiren tots els cartells mal col·locats, i ho saps”, ha dit Martí a Artadi. Martí ha afegit que “no val tot en una cursa electoral, encara que es vagi perdent”.

La polèmica ha continuat aquesta tarda amb la imatge de la retirada d'un altre cartell de Junts, en aquest cas d'un fanal de la Plaça Catalunya.

El lider de la formació, Carles Puigdemont, ha assegurat que encara que els deixin “sense drets electorals” i “sense cartells”, “el dia 14 les urnes seran plenes de paperetes de JxCat per fer de Laura Borràs la primera dona presidenta de Catalunya”. “Guanyarem”, ha sentenciat.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona