Política

Mas entra en la campanya del PDeCAT sense fer retrets a JxCat

L’expresident de la Generalitat apel·la a la “moral de victòria” i reivindica el seu partit com una opció “útil” per a la ciutadania

Chacón critica en el seu discurs l’estratègia de “confrontació” del partit de Laura Borràs

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha irromput per primera vegada aquest dissabte en un míting de la campanya electoral del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) pel 14-F, en el que ha evitat retrets a Junts per Catalunya (JxCat) i ha apel·lat a la “moral de victòria”.

Ha estat en un acte municipalista de la campanya electoral de la formació a Reus (Baix Camp), en el qual ha participat de manera telemàtica al costat de la candidata a la Generalitat, Àngels Chacón, i nombrosos alcaldes i càrrecs locals.

En la seva intervenció, Mas no ha esmentat en cap moment JxCat, ja que ha dit que la seva aproximació ha de ser “diferent” a la dels candidats del PDeCAT per la seva “posició” institucional d’expresident. Així, ha assegurat que la seva “contribució” a la campanya del partit demòcrata ha d’estar més orientada a introduir alguna “reflexió” que “pugui ser útil”.

El passat mes de setembre, Artur Mas va anunciar que es quedava al PDeCAT i no s’uniria al projecte de JxCat, impulsat pel seu successor, Carles Puigdemont, per no contribuir a la divisió de l’independentisme. No obstant això, en aquell moment ja va voler deixar clar que ell no confrontaria amb Junts i que potenciaria el seu perfil “institucional”.

En aquesta línia, Mas ha fet avui una crida a la participació en els comicis del proper 14 de febrer. L’expresident ha destacat la “necessitat i importància” de votar i ha recordat que “no hi ha diputats de l’abstenció ni el vot en blanc”. “El qui s’absté no té representació al Parlament i no la té durant quatre anys”, ha avisat Mas, que ha insistit en què “el que no es faci el 14F pot durar quatre anys”.

Pel que fa a les aspiracions del PDeCAT, Mas ha reclamat “moral de victòria” i ha animat a “no donar res per perdut”, de la mateixa manera que “no es va donar res per perdut” quan el 9-N i l’1-O els ciutadans van votar, “enfrontant-se a un Estat dur i repressor”.

Mas ha apel·lat a aprofitar aquesta campanya electoral per demostrar qui pot ser “més útil” per a la ciutadania. “Hi ha curses per veure qui queda primer, però m’agradaria que fos una cursa per veure qui pot ser més útil”, ha assegurat. L’expresident ha recordat la seva tasca durant l’anterior crisi econòmica i ha afirmat que, tot i que la Generalitat estava “arruïnada”, van “lluitar fins a l’últim moment per sortit del pou”.

És per això que ha reivindicat el vot al PDeCAT com una “doble aposta”, perquè és el vot “del bon govern” i de “la llibertat” de Catalunya. “El bon govern vol dir tenir la humilitat i l’interès d’escoltar, i el coratge i la determinació per decidir”, ha resumit. Mas ha criticat aquells que decideixen sense escoltar, així com els que escolten, però no prenen mai decisions, i ha assegurat que és el “moment” de portar persones “preparades” als llocs on es prenen les decisions.

Si Mas no ha volgut entrar en el xoc amb els seus excompanys de files, sí que ho ha fet la cap de llista de la formació, l’exconsellera d’Empresa Àngels Chacón, que ha centrat una part del seu discurs en criticar l’estratègia de “confrontació intel·ligent” del partit de Laura Borràs. “Ens voldrien dividits, desmoralitzats i abatuts, però hem de ser més intel·ligents que mai”, ha avisat.

La presidenciable demòcrata també s’ha referit a unes declaracions de la candidata de JxCat, Laura Borràs, en què assegurava que és “més d’esquerres que el senyor Illa”. “Ja va bé que la gent sàpiga on som”, ha apuntat.

En aquest sentit, ha situat la CUP, ERC i JxCat en el bloc de l’esquerra, contraposat amb la “centralitat política i social” del PDeCAT. Chacón ha demanat als votants que “tinguin memòria” i ha assegurat que una pròrroga de la situació actual durant quatre anys més “esgota el més valent”.

Davant aquesta situació, Chacón ha reivindicat el seu partit com el vot “constructiu” cap a la independència i el “bon govern”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries