Política

Sánchez pregunta si el sou de president de la Generalitat és “un premi a la pitjor gestió”

Illa avisa que “els vots del canvi que no vagin al PSC seran vots perduts”

Batet diu que només el candidat socialista pot fer sortir Catalunya “del bucle” i “deixar de viure del conflicte”

El secretari general del PSOE i president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha acusat l’independentisme d’haver inflat el sou del president de la Generalitat al mateix temps que, segons ell, “abandonava Catalunya a la decadència”.

En un míting de la campanya del PSC a Lleida, el líder socialista espanyol ha aplaudit l’anunci del candidat socialista a la presidència, Salvador Illa, de rebaixar-se un 30% el sou si arriba a liderar govern català.

“Com és possible que mentre la política abandonava Catalunya a la decadència, el sou de president pugés i pugés? Això era un premi a la pitjor gestió? Era un incentiu a la divisió i a la confrontació?”, ha preguntat Sánchez. “Catalunya necessita un president al servei de la gent, i no un president que se serveixi de la gent. Necessita un president que s’ocupi dels problemes i no que els multipliqui”, ha reblat.

En aquest sentit, ha assegurat que les eleccions del 14 de febrer representen un moment clau perquè Catalunya “passi pàgina” a una dècada de “decadència” i “divisió”, i reorienti les seves prioritats per centrar tots els esforços en la lluita contra la crisi sanitària, econòmica i social derivada de la Covid-19.

El dirigent socialista ha clamat per un canvi perquè la societat catalana ja està “empatxada d’una política que no aporta gens més que dogmes, ineficàcia i divisió”.

Segons ell, per aconseguir aquest canvi cal concentrar el vot en Salvador Illa, a qui ha definit com a “intel·ligent”, “treballador” i “bona persona”.


“Vots perduts” si no van al PSC
En la mateixa línia, el cap de llista del PSC al 14-F ha demanat als indecisos que desitgin “obrir una nova etapa a Catalunya” que concentrin el seu vot en la candidatura socialista. “Els vots del canvi que no vagin al PSC seran, en certa mesura vots perduts”, ha alertat.

Illa ha assegurat que els vots que no vagin als socialistes “no faran res més que fer possible una nova aliança entre ERC i JxCat”. “Sabem que no se suporten, però tornarien a governar plegats”, ha advertit.

L’exministre socialista ha fet una crida a la mobilització i ha dit que cal “anar a votar per avançar per sobre d’ideologies i partidismes, i votar pel millor projecte de vot, concentrant el vot al PSC”. “Molta gent no ens ha votat mai, o ens van votar en cert moment i ara ho tornaran a fer perquè és urgent obrir una nova etapa a Catalunya”, ha augurat.

En al·lusió a Ciutadans, el candidat del PSC ha insistit que si guanya es presentarà a la investidura. “Per a molts és un vot prestat, però podeu confiar que aquest cop el vot sí que tindrà utilitat, servirà per a canviar coses i si guanyem, em presentaré a la investidura”, ha dit.

El cap de llista del PSC ha promès “un govern progressista, dialogant que tornarà l’estabilitat després dels anys perduts en què Catalunya s’ha empobrit i també ha empobrit la convivència”.


Sortir del “bucle”
Al mateix acte, la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, ha afirmat que només Illa pot fer sortir Catalunya del “bucle” i que “deixi de viure en el conflicte”.

Batet ha lamentat que l’obra de govern de JxCat i ERC es limita “al procés sobiranista” i ha fet que Catalunya “perdi energies i capacitats darrere d’un miratge”. Ha criticat que s’ha retrocedit en cohesió social, creixement econòmic i en serveis públics, a més de “perdre reconeixement i prestigi” a ulls internacionals.

És per això que ha fet una crida a “passar pàgina i mirar endavant”. “Per fer-ho, vol dir que cal estar disposat a renunciar a la gesticulació, a deixar de viure del conflicte i tenir lideratge, i Illa és l’únic que pot oferir aquesta sortida”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona
Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona