Política

Rovira avisa que “no hi ha dreceres” per aconseguir la independència

La secretària general d’ERC aposta per una estratègia que passa per “les lluites compartides”, per estendre el projecte republicà a altres sectors i “per governar bé”

Romeva demana el vot per ERC perquè “és imprescindible que el pròxim govern impulsi polítiques d’esquerres i republicanes”

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha afirmat aquest dissabte que “no hi ha dreceres vàlides” per aconseguir la independència de Catalunya si es vol que la nova república “no duri només uns segons, sinó que la tinguem per sempre”.

En un acte electoral de les joventuts d’ERC, Jovent Republicà, realitzat a la Nau Bostik de Barcelona, Marta Rovira ha intervingut per videoconferència des de Suïssa i ha indicat que “la repressió política de l’Estat no ens ha aturat ni ho farà en el futur”, encara que això no vol dir, ha puntualitzat, que ja existeixin les condicions per “mantenir un nou embat”.

La republicana ha considerat imprescindible tenir present els “aprenentatges” de l’octubre de 2017 perquè en aquells moments “vam fer un gest que ens va fer forts, i això mateix ens explica com podem fer un nou embat democràtic”.

“L’1 d’octubre està ple de fortaleses” i és “una llavor que les generacions futures faran créixer en els propers anys”, ha assegurat. No obstant això, ha admès que “a partir del 3 d’octubre vam perdre la iniciativa política, al descobrir l’ofensiva de l’Estat per terra, mar i aire, en forma de repressió i violència”.

Aquesta ofensiva, ha explicat, “ens va aturar momentàniament i no vam saber guanyar”, de manera que “ara toca respondre a la pregunta de com consolidar l’embat sense que torni a passar el mateix”.

“Cal aprendre de les lliçons i veure que tenim fortaleses, però també debilitats que cal superar perquè si no ens deixaran encallats com al 2017”, ha raonat.

Segons Rovira, la nova estratègia passa per apostar per “les lluites compartides” i estendre el projecte republicà a altres sectors. I també passa, ha afegit, “per governar bé”.

“Governar bé és, per exemple, no desviar fons públics i zero corrupció, és que l’interès general passi per davant de l’interès privat d’alguns, dels de sempre, és estar a la banda de la gent, és avançar per una via molt àmplia”, ha defensat.

Rovira també ha dit que cal “seguir teixint complicitats internacionals”, un terreny en què “queda molta feina per fer encara”.

Ha considerat que “el pròxim objectiu té forma d’urna” i comporta guanyar les eleccions del 14F, ja que “aquest tipus de embats democràtics els sabem guanyar”.

En el mateix acte, l’exconseller Raül Romeva ha demanat votar ERC perquè “és imprescindible que el pròxim govern impulsi polítiques d’esquerres i republicanes”. “No és una qüestió de banderes, sinó de drets i llibertats”, ha proclamat.

Segons Romeva, “cal aprendre del que no s’ha fet bé per fer-ho millor”. El republicà, que gaudeix aquests dies del segon tercer grau penitenciari, ha expressat el seu suport a les persones que “s’impliquen i posen la cara i el cos per canviar les coses “enfront de les que observen el món” des del sofà “o les que les critiquen” però no es mouen”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona