Política

Debat a 9 a TV3

Illa i els representants del Govern concentren les crítiques per la gestió de la pandèmia durant el primer bloc del programa

La campanya electoral del 14-F ha entrat en la seva recta final amb el debat organitzat per TV3 i Catalunya Ràdio entre els principals candidats a la presidència de la Generalitat.

La televisió pública catalana ha reunit aquest dimarts a la nit els candidats de la formacions amb representació al Parlament Carlos Carrizosa (Ciutadans), Àngels Chacón (PDeCAT), Pere Aragonès (ERC), Salvador Illa (PSC), Jéssica Albiach (En Comú Podem), Dolors Sabater (CUP) i Alejandro Férnandez (PP), i els candidats del dos partits “d’interès polític”, Laura Borràs (JxCat) i Ignacio Garriga (Vox).

Els candidats han intercanviat les seves idees sobre quatre grans eixos, dos dels quals relacionats amb la pandèmia: la gestió de la crisi sanitària i les seves conseqüències econòmiques.

Pel que fa al tema sanitari i la gestió de la pandèmia, el candidat del PSC, Salvador Illa, s’ha emportat els retrets més importants pel fet que havia estat ministre de Sanitat i els altres candidats li han recordat que ha estat el pitjor ministre de Sanitat de la Unió Europea. Però també els representants dels partits del Govern han estat objecte de les crítiques de la gestió sanitària de la pandèmia.

Els candidats dels partits a l’oposició han acusat la Generalitat de no fer prou inversió per afrontar els efectes de la pandèmia. Des dels partits del Govern recorden la manca de finançament, però des de l’oposició s’han fet suggeriments per poder estalviar diners com ara evitar que els expresidents de la Generalitat puguin tenir una paga vitalícia quan acabin el mandat per poder destinar aquests diners a una gratificació er als professionals de la sanitat (Carrizosa-Cs).

Un altre dels candidats també han fet propostes per estalviar diners i destinar-los a la Sanitat com ara tancar els mitjans públics de comunicació de Catalunya (Garriga-Vox). També el candidat de Cs ha fet una crítica a TV3 perquè “Junqueras i Puigdemont deixin de controlar TV3 per fer propaganda”.

Per la seva banda, Laura Borràs (Junts) ha anunciat que en el cas que sigui la pròxima presidenta de la Generalitat, el seu conseller de Salut serà el doctor Argimon. Sense entrar en valoracions concretes sobre l’anunci, la candidata d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha aprofitat per queixar-se que ja hi hagi alguns que s’estiguin “repartint les cadires”.

Al tercer bloc els grups defensen les seves propostes econòmiques, propostes socials, culturals i de benestar. Per acabar, el programa posarà el focus en eventuals pactes que hi pot haver l’endemà dels comicis.Durant tot el programa, moderat pel director de TV3, Vicent Sanchis, un comptador marca el temps d’intervenció de cada candidat. Els espectadors poden veure aquest comptador a la pantalla i els participants, a través d’una tauleta.

Els candidats estan disposats en una posició de semicercle i separats per dos metres, seguint les recomanacions sanitàries. El decorat està format per cubs i amb feixos de llum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres