Política

Els gairebé 500 notaris de Catalunya estaran de guàrdia durant el 14-F

Les juntes electorals disposen ja d’un llistat actualitzat de tots els que estan en actiu

Els gairebé 500 notaris de Catalunya estaran de guàrdia el 14-F amb motiu de les eleccions autonòmiques, a disposició tant dels ciutadans com dels partits polítics que es presenten als comicis, per atendre qualsevol sol·licitud i donar fe pública de qualsevol incidència. Segons ha informat aquest divendres el Col·legi de Notaris de Catalunya, la totalitat dels notaris catalans estaran de guàrdia el 14-F complint amb la Llei Electoral, que en el seu article 91.5 sosté que el dia de les eleccions han d’estar a la disposició de partits, col·lacions, federacions i agrupacions, al seu domicili o bé al lloc on habitualment desenvolupen la seva funció.

D’aquesta forma, tant els ciutadans com representants dels partits polítics que presenten llistes o els organismes electorals podran acudir a ells perquè donin fe de qualsevol fet rellevant relacionat amb el moment d’exercir el vot. En concret, els notaris podran donar fe de qualsevol incidència o irregularitat detectada, com estendre acta de la constitució de les meses electorals, denunciar possibles coaccions o deixar constància de la falta de paperetes, o bé per atendre queixes o un altre tipus de denúncies.

Totes les juntes electorals disposen ja d’un llistat actualitzat de tots els notaris en actiu perquè recorrin a ells en cas de ser necessari.

El degà del Col·legi Notarial de Catalunya, José Alberto Marín, ha afirmat que “en cas de requerir-se la intervenció d’un notari, aquest ha d’acudir amb la màxima immediatesa al lloc d’actuació i autoritzar la corresponent acta que reculli la incidència sorgida, amb la finalitat de contribuir a garantir la seguretat jurídica i la neutralitat en la jornada electoral”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia