Política

S’han constituït el 100% de les meses electorals

A Girona, Lleida i Tarragona s’han format el 100% de les meses. Hi ha 2.763 locals electorals en 947 municipis i un total de 9.139 meses, 892 més que en el 2017

Més de 14.000 policies controlen el 14-F en el dispositiu electoral més important realitzat fins ara

A les 9h del matí han obert una gran part dels col·legis electorals amb les meses ja constituïdes, tot i que des de l’aplicació de la Generalitat, es constatava que hi havia un 35% de meses que encara no ho havien pogut fer. A les 9.15h el 83% de les meses han pogut obrir amb normalitat. Cinc minuts més tard, a les 9.20 h, les meses constituïdes ja arribaven al 85,37%. A les 9.58h ja hi havia el 96,86% de les meses constituïdes. La majoria dels problemes en les meses s’han concentrat a la demarcació de Barcelona. A les 11, el percentatge ha augmentat en el 99,8%.

A Girona, a Lleida i Tarragona s’han pogut constituir totes les meses. Els problemes s’han produït a la circumscripció de Barcelona, tot i que el conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, ha assegurat en roda de premsa que s’acabarien constituint sense problemes. I així ha estat. A les 11.15h aproximadament, el conseller Solé ha anunciat a través de Twitter que ja s’havien constituït el 100% de les meses

A les 8h d’aquest diumenge els titulars i suplents de les meses s’han presentat a alguns de les 2.763 locals electorals designats arreu de Catalunya per poder constituir 9.139 meses electorals, 892 més que en el 2017.

Un d’aquests locals, per exemple, és el mercat de Sant Antoni de Barcelona que s’ha convertit aquest 14-F en un gran local electoral. Un cop han obert les portes, ha començat el protocol per constituir les meses electorals en una jornada marcada per la Covid-19 i les mesures d’higiene i seguretat.

Dels 2.763 punts de votació, 1.728 corresponen a la demarcació de Barcelona, 361 a la de Girona, 357 a la de Tarragona i 317 a la de Lleida, en uns comicis en els quals s’han incorporat nous espais electorals a fi de garantir les mesures de seguretat i sanitàries, inclosos set mercats municipals i 23 pavellons esportius a la capital catalana.

Un total de 14.200 agents dels Mossos d’Esquadra i de les policies locals controlen la seguretat durant la jornada, en el dispositiu més gran organitzat per a unes eleccions, marcades per la pandèmia del coronavirus, de manera que per primera vegada hi haurà un binomi d’agents tot el dia a cada col·legi. En concret, en el marc del dispositiu “Escó 21”, es mobilitzaran un total de 10.200 agents dels Mossos i 4.000 de les policies locals, als quals la Generalitat ha acordat augmentar la seva retribució dels 36 euros bruts previstos inicialment a 152 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona