Política

Des del PSOE i el govern espanyol donen per fet que Illa no governarà

Ferraz veu la victòria electoral d’Illa com un aval a la gestió de la pandèmia

Sánchez afirma que el resultat del PSC és “una fantàstica notícia per fer possible el canvi i el retrobament”

Fonts del PSOE i del govern espanyol han reconegut aquest diumenge que malgrat la victòria de Salvador Illa a les eleccions del 14-F ja donen per fet que el candidat del PSC no esdevindrà president de la Generalitat ni s’integrarà en un executiu.

Passada la mitjanit i un cop escoltades les primeres reaccions del candidat d’ERC, Pere Aragonès, aquestes fonts veuen molt difícil que ERC acabi donant suport a la investidura d’Illa, que s’ha imposat en vots però ha empatat en vots amb ERC.

El més factible, segons aquestes fonts, és un nou govern independentista aquesta vegada liderat pels republicans. ERC, han dit, ja havia apuntat en aquesta direcció durant la campanya, i el PSC actuarà des de l’oposició.

Amb tot, els socialistes veuen la victòria de l’exministre de Sanitat com un aval a la gestió que el govern espanyol ha fet de la pandèmia.


“Orgull” a Ferraz
Pocs minuts abans el secretari d’Oranització del PSOE, José Luis Ábalos, ha comparegut per celebrar la “victòria” del PSC a les eleccions del 14-F i ha afirmat que la seva formació està “molt orgullosa” dels resultats de Salvador Illa.

Ha recordat que el PSC “ha estat la força més votada a Catalunya i pràcticament ha doblat els resultats del 2017” i ha agraït els suports rebuts, especialment a la gent que ha treballat a la campanya.

“Ha estat un vot majoritari pel retrobament i la convivència, i els socialistes no defraudarem la confiança que han dipositat en nostres, i acceptem el paper que els electors ens han dipositat”. “Des d’allà i en la mesura de les nostres forces, provarem de retornar a Catalunya al lloc que li correspon a l’avantguarda del creixement econòmic i la justícia social”,  ha dit Ábalos.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha felicitat Illa per la seva victòria –en nombre de vots- a les eleccions del 14-F. El líder socialista ha considerat que aquesta és “una fantàstica notícia per fer possible el canvi i el retrobament pel que tant ha treballat el PSC”. “Gràcies, Salvador Illa, per retornar-nos la il·lusió d’aconseguir un futur millor per a Catalunya i per a Espanya”, ha conclòs en un missatge a les xarxes socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona