Política

ERC arrencarà de forma “imminent” les negociacions per formar un Govern

Vilalta insisteix a fer-lo “ampli”

Creu que no es pot perdre ni “un minut” i reivindica que no fan vetos ni a Junts, CUP o comuns

La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha assegurat aquest dilluns que de forma “imminent” arrencaran les negociacions per formar un Govern a Catalunya després de les eleccions del 14-F. En roda de premsa telemàtica, Vilalta ha explicat que els republicans volen anar per feina i que no es pot perdre “ni un minut” a començar a parlar amb Junts, CUP i En Comú Podem per impulsar un executiu liderat pel republicanisme d’esquerres. Els republicans han insistit en l’aposta per confeccionar un govern “ampli” que sumi els independentistes i els sobiranistes. “Nosaltres no fem vetos entre independentistes i sobiranistes. Volem liderar i aconseguir majories àmplies. Ho intentarem tot”, ha expressat.

Segons ha explicat la portaveu d’Esquerra, després de fer-se públics els resultats electorals, els republicans han iniciat els “primers contactes” amb independentistes i sobiranistes. Avui, però, el partit celebra reunions “internes” per analitzar dades i planificar la futura negociació per fer el govern ampli. “El país necessita un govern el més aviat possible i ERC estem preparats per liderar el país”, ha sostingut la portaveu.

Vilalta ha demanat un govern “fort” amb el lideratge d’ERC i ha emmarcat les negociacions amb Junts, CUP i en Comú Podem. Ha tornat a descartar arribar a “qualsevol acord” amb el PSC.

Els republicans han aplaudit que l’independentisme hagi superat el 50% dels vots a les urnes en ser una fita “històrica” que fins ara no s’havia “acreditat”. Aquest fet suposa “guanyar forçar” per apostar pels grans consensos i internacionalment “demostrar que hi ha una clara majoria que vol decidir i ser una república”.

Esquerra ha celebrat que al nou Parlament hi hagi 82 diputats a favor del dret a l’autodeterminació i l’amnistia i ha destacat que és un missatge “claríssim” pel govern espanyol.

També han afirmat que del 14-F surt “reforçada” l’aposta per la negociació a la taula de diàleg amb l’Estat al voltant de l’amnistia i l’autodeterminació. “Utilitzar la política per resoldre el conflicte polític”, ha indicat. Tot i això, Vilalta ha dit que desconeixia si hi havia hagut contactes entre ERC i el govern espanyol després dels resultats del 14-F.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes