Política

Boye diu que Bèlgica tornaria a denegar l’extradició dels polítics exiliats

L’advocat de Puigdemont destaca que l’aprovació del suplicatori al Parlament Europeu “no ha estat un passeig militar”

L’advocat de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, creu que la justícia belga tornarà a rebutjar l’extradició dels polítics catalans exiliats si el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena torna a activar l’euroordre contra ells, després que el Parlament Europeu hagi aixecat la seva immunitat parlamentària. Segons Boye, el rebuig a l’extradició de l’exconseller de Cultura Lluís Puig es va basar en la jurisprudència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), i, per tant, la presentació de qüestions prejudicials per part de Llarena al TJUE no faran canviar la postura ni del tribunal europeu ni la del belga, ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio i TVE-1.

Un cop aprovat el suplicatori per l’Europarlament, Boye ha dit que es llegiran les resolucions i, “amb calma”, durant els propers mesos, presentaran una demanda d’anul·lació davant del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE). Després veuran si Llarena acaba presentant les qüestions prejudicials, cosa que ha dit que li “encantaria”. Després, segons què digui el TGUE Puigdemont, Puig i Clara Ponsatí es mouran per l’espai europeu amb més o menys llibertat.

D’altra banda, Boye ha destacat els prop de 300 eurodiputats que no han donat suport al suplicatori, entre vots contraris i abstencions, cosa que significa que la victòria de l’estat espanyol “no ha estat un passeig militar”. Segons ell, diputats populars, liberals i socialistes han trencat la disciplina de vot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia