Societat

Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

Va ser guardonada amb la Medalla de la Ciutat de Granollers (2006)

La fundadora i sòcia de la llibreria la Gralla de Granollers, Antònia Jordana Antigas, va morir dilluns, a l’edat de 90 anys, segons ha comunicat la mateixa llibreria a través de les xarxes socials: “expressem el nostre reconeixement a una dona extraordinària, que va fundar la Llibreria la Gralla i va lluitar activament per la vida cultural granollerina”.

Natural de Granollers (1933), durant l’època franquista va participar activament en el moviment clandestí, des de plataformes que encobrien les activitats antifranquistes fins a formar part de diversos comitès de solidaritat i suport a persones represaliades pel règim. El 1966, juntament amb Jordi Quinoces i Marta Artigas, van fundar, al centre del municipi, la primera llibreria cooperativa de Granollers, la Gralla. L’objectiu de la qual era oferir llibres en català i convertir-se en un referent cultural i social. Ja en democràcia, va ser una de les fundadores de la primera associació de veïns de Granollers, i el 1984 va participar en la creació de l’Ateneu de Granollers. A més, també va estar implicada en entitats socials com Amics de l’Àfrica, la Coordinadora per la Pau i la Solidaritat del Vallès Oriental o la Plataforma aturem la Guerra. L’any 2006 va rebre la Medalla de la Ciutat en reconeixement de la seva trajectòria cultural, i l’any 2018 aquesta medalla la va rebre la llibreria la Gralla.

La cerimònia de comiat tindrà lloc demà, dimecres, a les 10 del matí, al tanatori de Granollers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia