Política

Gala Pin va infringir el codi ètic de l’Ajuntament de Barcelona

L’exregidora de l’Ajuntament de Barcelona, Gala Pin, va incomplir el codi ètic municipal quan va signar un contracte amb una organització no governamental que va subvencionar directament amb 287.000 euros mentre tenia responsabilitats de govern. La infracció ha estat constada pel comitè d’ètica municipal, que després d’examinar el cas i valorar les al·legacions presentades per la mateixa Pin ha resolt que la regidora “no podia ser contractada per la fundació Goteo, pel fet d’haver participat en decisions d’òrgans col·legiats que afectaven la fundació, en concret atorgant-li tres subvencions”.

La resolució va ser comunicada dimarts al grup de Junts per Catalunya, que havia instat el pronunciament del comitè, i ahir la va fer pública el regidor Jordi Martí en una roda de premsa en la qual va assegurar que l’afer és “un cas flagrant de portes giratòries”. Martí va assegurar que es tracta “d’una reprovació en tota regla” i va apel·lar directament a Ada Colau, que en el seu dia va fer una encesa defensa de Gal·la Pin quan el Partit Popular li va demanar per aquest cas al ple. “Esperem una reacció de l’alcaldessa, perquè la resolució és un toc d’alerta a la màxima responsable política”, va dir Martí.

A les seves al·legacions Pin deia que no havia tingut una participació directa en les adjudicacions de les subvencions i que, per tant, no havia incomplert el codi ètic que prohibeix treballar per a una empresa a la qual abans has donat una ajuda pública. També va al·legar que havia complert el codi ètic del seu grup, Barcelona en Comú, però el comitè d’ètica li recorda que el codi que havia de complir era el de l’Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les

Comprar per abaixar lloguers

Girona
sentència a l’1-O

L’exili augmenta, ara pel Tsunami

barcelona
9-N i 1-O

La piconadora del Tribunal de Comptes contra els governs, activa

barcelona
Lawfare

Borràs i Pujol, per als apèndixs de la llei

barcelona