Política

La fiscalia insta a jutjar tres càrrecs més per haver organitzat l’1-O

Demana que es torni a processar Genovès, Barbarà i Prohías

I n’acusa cinc més de prevaricació i revelació

La fiscalia vol engreixar la llista de processats i de delictes en la causa penal per l’organització del referèndum de l’1-O, que ara està en la secció 21 de l’Audiència de Barcelona, que serà l’encarregada de jutjar una trentena de càrrecs i funcionaris de la Generalitat, a més d’empresaris. En concret, sol·licita al tribunal que torni a processar Ignasi Genovès, director general de Mitjans de Comunicació de Presidència, i Teresa Prohías, directora de serveis de Presidència, pels delictes de prevaricació, malversació de fons i desobediència per dos expedients sobre l’anunci del registre de catalans a l’exterior. També sol·licita que es processi pel delicte de desobediència al TC la directora de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, M. Àngels Barbarà per no haver investigat unes denúncies.

En la resolució, les fiscals Teresa Duerto i Isabel Nevot també sol·liciten que es processi pels delictes de prevaricació Antoni Molons, secretari de Difusió de Presidència; Albert Royo, ex-secretari general del Diplocat, i Francesc Sutrías, director general de Patrimoni, ja processats per malversació. Pel que fa al delicte de revelació de secrets, demanen que se’ls imputi a Josep Ginesta, secretari general de Treball, i a David Palanques, de l’àrea TIC de Treball, tots dos processats pel delicte de malversació per les targetes censals.

Finalment, les fiscals indiquen que a les disset persones acusades de desobediència s’hi afegeixin: Amadeu Altafaj, Jaume Clotet, Antoni Molons, Josep Ginesta, David Franco, David Palanques, Albert Royo, Rosa M. Rodríguez, Josué Sallent, Xavier Puig i Daniel Gimeno, a la majoria dels quals la secció 2a els la va retirar l’any passat a petició de les seves defenses, ja que no van rebre cap requeriment del TC.

El mòbil de Jové, desbloquejat

La fiscalia insisteix a ampliar els processaments de càrrecs de la Generalitat en assegurar que “molts” van mantenir “comunicacions” amb el llavors secretari general d’Economia, Josep Maria Jové, processat per desobediència, prevaricació, malversació de fons i revelació de secrets per l’1-O al TSJC, arran –se sosté– del resultat del desbloqueig del seu mòbil. El TSJC va demanar auxili al TSJ de Madrid, i agents de la Guàrdia Civil al final van poder fer el bolcat del contingut del mòbil de Jové, el 20 de novembre passat, davant d’ell i la seva advocada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Netanyahu promet envairà Rafah amb o sense acord mentre continuen les converses amb Hamàs

barcelona
RIPOLL

Badia (Comuns): “L’extrema dreta no té cabuda ni en català ni en castellà”

RIPOLL
política

Aragonès veu “estrafolària” la proposta de Junts per revertir el dèficit fiscal

barcelona
economia

La inflació a la zona euro es manté en el 2,4%

barcelona
política

Serrat, Coixet, Gervasio Deferr o Jorge Javier Vázquez donen suport a Illa

barcelona
política

La CUP, oberta a entendre’s amb ERC, Junts i comuns

barcelona
estat espanyol

Sánchez es torna a investir

Madrid
TEMA DE CAMPANYA

Fer rajar aigua quan no n’hi ha

Girona
Brasil

Bolsonaro s’enreda en la justícia

Buenos Aires