Política

Alícia Sánchez-Camacho desafia PSC i CiU a aclarir si volen reformar la constitució

La presidenta del PPC troba a faltar Zapatero en la manifestació

Mariano Rajoy assistirà a l'escola d'estiu dels populars catalans d'aquest cap de setmana

La presidenta del PP català (PPC), Alicia Sánchez-Camacho, ha desafiat avui a PSC i CiU a dir “clarament” si volen reformar la Constitució. També ha reclamat a la federació nacionalista que aclareixi si aposta per la independència de Catalunya.

La dirigent popular ha reclamat a CiU i PSC que “tinguin el seny i la responsabilitat que els ha faltat aquestes setmanes” i ha demanat als partits a no centrar-se en el debat sobre l'Estatut sinó en altres problemes que el PP considera més importants.

Camacho ha admès que l'Estatut s'ha de continuar desplegant, però d'acord amb la sentència del TC, ha advertit. Per això, ha insistit en què el ple del Parlament no abordi aquesta setmana els projectes de llei de les vegueries i del codi civil.

Sobre la reunió prevista per la setmana que ve entre els presidents de la Generalitat i del govern espanyol per analitzar l'Estatut, la dirigent popular els ha demanat “sentit d'Estat” i que no es limitin a pactar una estratègia electoral.

Zapatero no hi era

Sánchez-Camacho ha afirmat que Zapatero era el gran absent de la protesta d'aquest dissabte, ja que ha estat l'impulsor de la norma “permetent que s'aprovés un Estatut que no representava tots els catalans”, d'aquesta manera s'ha convertit també en el promotor d'una manifestació que, per Camacho, ha estat “representativa d'una minoria que aposta per la independència”.

Debat de política general

Pel que fa al debat de política general d'aquesta setmana al Congrés, la dirigent popular ha afirmat que serà una gran oportunitat per analitzar a fons la situació d'Espanya i plantejar propostes contra la crisi econòmica.

La líder dels populars catalans ha afirmat que la crítica del PP en el debat serà constructiva, “evidenciant allò que s'ha fet malament” però aportant alternatives.

Rajoy visita Catalunya

D'altra banda, Sánchez-Camacho ha anunciat que el líder popular, Mariano Rajoy, clausurarà aquest cap de setmana l'escola d'estiu del PPC, que es realitzarà a Sitges (Barcelona). Aquesta serà la primera visita que el president del PP realitzi a Catalunya des que s'ha sabut la sentència del TC sobre l'Estatut.

Camacho ha explicat que aquestes jornades es centraran en propostes per al desenvolupament econòmic i social i “el canvi que necessiten Catalunya i Espanya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BANYOLES

La CUP proposa un pla per eliminar els barracons en quatre anys

BANYOLES
QUART

El ple aprova una modificació de crèdit per front a millores de la piscina municipal

quart
12 de maig

Illa insinua que Junts volia forçar eleccions després de deixar el govern

barcelona
Guerra a Gaza

Israel reobre el pas de Kérem Shalom

Barcelona
Escòcia

John Swinney pren possessió com a ministre principal d’Escòcia

Barcelona
ALEMANYA

La vicealcaldessa de Berlín, ferida lleu després de ser atacada en el carrer

barcelona
política

Badia (Comuns) promet posar en marxa 100 comunitats energètiques

girona
política

PSC, ERC, Junts, CUP i comuns no acceptaran els vots de l’extrema dreta

barcelona
guerra a gaza

Els Estats Units van aturar un enviament de bombes a Israel per evitar el seu ús a Rafah

barcelona