Política

Òmnium insta els partits a no acatar la sentència

Manté que el poble va llançar un missatge clar i contundent als polítics

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, sosté que el poble es va pronunciar clarament dissabte durant la històrica manifestació a Barcelona i va llançar una idea clara i concisa als partits: que no acatin la sentència del Tribunal Constitucional (TC). “Diria que els polítics poden i han de negar-se a tornar enrere”, va afirmar Casals ahir en una entrevista a Catalunya Ràdio. La presidenta de l'entitat va reconèixer que aquesta desobediència serà complexa i complicada d'articular, però els partits ho han d'intentar de totes les maneres, perquè és un “mandat” directe dels ciutadans.

En aquest sentit, va subratllar que les formacions estan en una cruïlla en què han d'escollir entre la ciutadania o ser “lleials” a unes lleis que el mateix poble rebutja, com es va demostrar durant la manifestació. Casals també va criticar durament l'actuació dels magistrats del Constitucional en tot el procés: “Crec que aquest tribunal ha fet un molt mal favor a la democràcia espanyola, perquè ha deslegitimat una institució molt important”.

Demanda d'unitat

Muriel Casals va demanar a les formacions polítiques que es posin d'acord per anar juntes a Madrid: “És inevitable que hi hagi un front comú”, va comentar la principal representant d'Òmnium, que considera que la resposta ha de ser conjunta, perquè “no hi ha diferències gaire grans entre els partits pel que fa a la defensa del catalanisme”. Aquesta unitat, però, es preveu bastant complicada, almenys pel que fa al que s'ha vist aquests primers dies.

Casals va destacar que la manifestació havia estat un gran “èxit” i va defensar que, tot i que es van sentir un munt de proclames sobiranistes, no va ser un acte independentista. “Hi havia independentistes, autonomistes, federalistes i segurament també algunes persones que aposten per la unitat d'Espanya. Sobretot era una manifestació a favor de la democràcia”, va rematar. Tot i això, va admetre que la sentència ha servit per “estimular” el sentiment independentista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia