Política

Dolors Sabater(CUP)

“ No hi ha un altre camí; valentia i confrontació democràtica”

Hem de fer una legislatura de conflicte, de confrontació i d’alliberament

“Som aquí per condicionar la presa de decisions d’aquesta cambra i del govern i contribuir que la política sigui millor i es posi al servei de la vida, i per fer-ho cal valentia i confrontació”, va avisar la presidenta del grup parlamentari de la CUP, Dolors Sabater, ja al’inici de la seva intervenció. I com a exemple del que farien, la diputada va defensar el seu “acord de mínims” amb ERC per votar la investidura de Pere Aragonès tot i advertir que estaran “vigilants” i “constantment treballant” perquè els acords es materialitzin.

Sabater va lamentar que Junts no hagi arribat al ple amb els deures fets i també es va adreçar a l’espai dels comuns, a qui va assegurar que “l’independentisme no és un enemic dels avenços socials, tot al contrari”. A més, va reivindicar el paper dels anticapitalistes com a “condicionant” de la legislatura. “Vam dir que seríem condicionants i així està sent i seguirà sent”, va indicar.

Sabater va recordar que, tot i el seu suport a la investidura, es tracta d’un acord “de mínims” que “cal millorar”, però va valorar que la militància hagi pres una decisió estratègica “imprescindible” per a la investidura. “No estarem de braços plegats, estarem vigilants”, va advertir.

Sabater va entrar a detallar el pacte signat amb els republicans i va destacar que una primera fase, fins al 2023, ha de servir per fer front a “les mancances d’aquest país”, mentre que en una segona fase s’ha d’aprofundir “en l’embat i la confrontació democràtica”. L’hemicicle, va dir, representa una majoria independentista i a favor dels drets socials i per això cal “una legislatura de conflicte i confrontació”. Segons la dirigent, el país necessita fer “front comú” i evitar “de totes passades” una legislatura “de batalletes i de retrocés”. Ara bé, la CUP dona per fet que amb “força” des de les institucions no n’hi ha prou i confia que per avançar també és necessària la mobilització popular al carrer.

La rèplica a Aragonès va anar a càrrec d’una altra diputada de la CUP, Laia Estrada, qui precisament va fer una crida a la mobilització i a evitar que el pes recaigui en les institucions, una situació que la CUP no considera profitosa.“Les grans conquestes al nostre país han estat quan el poble s’ha organitzat i ha sortit sense complexes al carrer”, va etzibar Estrada, que va demanar a Junts que els facin arribar “totes les dissensions” de l’acord mentre que als comuns els va retreure que rebutgin ser al costat de Junts quan a Catalunya han aprovat lleis més progressistes que ells al Congrés i al govern amb el PSOE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia