Política

Montilla diu que és ”moderadament optimista” sobre la resolució conjunta

El president del govern deixa a les mans dels partits catalans posar-se d'acord aquesta tarda sobre la resposta unitària

CiU s'ofereix per liderar un acord que es basés en el rebuig a la sentència

El president català, José Montilla, és “optimista moderat i realista” sobre la possibilitat de pactar una resolució conjunta entre el tripartit i CiU arran de la sentència de l'Estatut, qüestió que centrarà la cimera de líders d'avui en la qual el govern no presenta cap text perquè ho deixa en mans dels partits.

En una conversa informal en els passadissos del Parlament, on s'ha celebrat la segona jornada del ple ordinari, Montilla ha refredat el clima hores abans de la reunió que aquesta tarda mantindrà amb els líders de CiU, PSC, ERC i ICV-EUiA, abans que demà se celebri el ple extraordinari sobre la sentència de l'Estatut.

Els dirigents de CiU han insistit que ofereixen al govern liderar la resolució conjunta per dur al Parlament i després al Congrés, de la qual acceptarien que es basés exclusivament en el rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional. Però els convergents són molt escèptics respecte de les possibilitats que hi hagi unitat perquè no creuen que el PSC voti a Madrid diferent del PSOE, que no rebutja la resolució del TC.

Precisament, Montilla ha comentat als passadissos de la cambra catalana que una resolució no pot basar-se en el rebuig a la sentència, ja que això ja va centrar la manifestació del 10-J.

Per contra, Montilla creu que la resolució ha d'apuntar què cal fer a partir d'ara, un terreny en el qual cada formació té les seves opinions, sobretot davant una escenari electoral ja que les catalanes se celebraran en pocs mesos.

Fonts del PSC consultades han explicat que aquest partit presentarà les seves propostes en el cimera de líders i espera que CiU també ho faci. «I si no arribem a un acord, caldrà seguir treballant demà». En el PSC veuen «difícil» assolir un text unitari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia