Política

Rufián diu que Asens “o menteix o no s’assabenta de res”

El portaveu d’Esquerra al Congrés respon a JxCat que el seu partit “no és la serventa de ningú”

Adverteix que una repetició electoral seria “tremendament nociva”

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha rebatut aquest dimarts les crítiques de JxCat per la deriva de les negociacions d’investidura i ha recordat que “els resultats electorals són els que són” i “ERC no és la serventa de ningú, ni se la domestica ni se la tutela”. En roda de premsa al Congrés dels Diputats també ha respost les afirmacions del president del grup d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, que ha afirmat que per a ERC la independència “no és una prioritat immediata”. Segons Rufián, Asens “o menteix o no s’assabenta de res”. “No sé ell, però ERC no abarateix els seus objectius i somnis”, ha dit.

Rufian ha comparegut a la sala de premsa del Congrés advertint que “hi ha molta gent molt nerviosa” que “parla d’ERC potser massa”.

En primer lloc ha fet referència a Asens, que “o menteix o no s’assabenta de res quan diu que el full de ruta d’ERC no és l’independentisme o l’autodeterminació de Catalunya”. “ERC té 90 anys d’història, un president afusellat pel feixisme i un president empresonat per defensar la independència de Catalunya”, ha dit, i alhora “fa 80 anys que ja demanava jornada laboral de 8 hores”. “No acceptem la divisió tramposa entre una lluita i una altra” reivindicació, però “interpretar això com que oblida els seus objectius denota que qui ho diu no entén absolutament res”.

El portaveu d’ERC també ha rebatut les afirmacions que prèviament havia fet a la mateixa sala la portaveu de JxCat, Míriam Nogueras, a qui Rufián ha ubicat a “Convergència, divergència o JxCat”. “Demanem a tothom que accepti la realitat i els resultats electorals, i no acceptem lliços de qui governa la tercera institució del país amb el PSC perquè no la governés ERC”. Segons Rufián “portem 225 dies en un govern en funcions i 87 des de les eleccions, ja n’hi ha prou” i cal un govern de forma immediata. “A Catalunya hi ha un milió de pobres, com es pot dir que no hi ha pressa?”, ha conclòs.

“Nosaltres som polítics, no trolls de twitter, i qui vulgui fer el troll de twitter que s’obri un compte a twitter. Un suggeriment basat en la meva experiència: la vida no és twitter i nosaltres volem gestionar la vida”, ha dit.

En aquest context ha afirmat que “no sap” on està el problema amb JxCat que fa fracassar les negociacions, i ha advertit que “una repetició d’eleccions seria tremendament nociva i bastant irresponsable”.

Vilalta reivindica l’objectiu independentista de la formació

La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha reiterat aquest dimarts que l’objectiu dels republicans és “la independència de Catalunya” i “construir una República Catalana de drets i llibertats per a tothom”. En una publicació a Twitter després que el president d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, hagi apuntat que la independència no forma part del full de ruta d’ERC la propera legislatura, Vilalta ha reivindicat la voluntat del partit “ara i sempre fins que ho assolim”. La portaveu d’Esquerra ha etzibat que no abaratiran els somnis “com heu fet vosaltres amb el que va ser el 15-M”, en referència a Podem.

En una entrevista al programa ‘Cafè d’idees’ de RTVE, Asens ha dit que el full de ruta d’ERC per aquesta legislatura “no és aconseguir la independència”. Asens ha puntualitzat que l’objectiu final dels republicans sí que és la independència però ha donat a entendre que en aquesta legislatura prioritzaran la sortida de la crisi.En concret, Asens ha parlat de “reordenar” les prioritats i “posar al centre” la reconstrucció econòmica. També ha opinat que cal “asseure’s” a una taula de diàleg. “En l’horitzó immediat no hi és aquest horitzó”, ha dit en referència a la independència. “Està en poques ments catalanes aquest horitzó com a horitzó immediat”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Tarifa plana, la resposta del govern de Pineda a la pujada del 25% de l’IBI

PINEDA DE MAR
política

Ajornada per falta d’acord la reunió de la comissió d’investigació del 17-A

barcelona
política

Espanya defensa la sentència del procés a Estrasburg

barcelona
política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona
Reportatge

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts