Política

Josep Costa recusa Ramos i Barrientos per no ser neutrals

L’exvicepresident del Parlament presenta un escrit al TSJC

És investigat per desobediència amb l’antiga mesa

Josep Costa ha presentat un escrit de recusació contra els magistrats del Tribunal Superior de Justícia (TSJC) Jesús María Barrientos i Carlos Ramos. Tots dos han d’intervenir en la causa que s’instrueix en contra seva com a integrant de la mesa del Parlament de Catalunya durant l’anterior legislatura i per un delicte de desobediència. A l’escrit de recusació, signat per Costa, que exerceix la seva pròpia defensa com a advocat, i per l’equip jurídic del bufet de Gonzalo Boye, s’argumenta que els dos jutges estan contaminats políticament i que la seva presència en el cas vulnera l’article sisè de la Convenció Europea dels Drets Humans.

En primer lloc, l’escrit parla de Carlos Ramos, que va accedir a la carrera judicial des del càrrec de fiscal i per designació d’un partit del Parlament de Catalunya. Precisament, Costa posa l’accent en el fet que el partit que va proposar Ramos per ocupar un lloc al TSJC va ser el PSC, el mateix que mana actualment al govern de l’Estat espanyol i que va instar els requeriments del Tribunal Constitucional contra la mesa del Parlament que van acabar amb la denúncia i posterior investigació judicial que en l’escrit es defineix com una “causa política”.

De l’actual president del TSJC, Jesús María Barrientos, l’escrit de recusació comença recordant que, quan el magistrat va presentar la seva candidatura a la presidència de l’alt tribunal català, un dels aspectes que va ressaltar va ser la necessitat de “fer desaparèixer qualsevol aparença de parcialitat” en els jutges. Doncs bé, a criteri de Costa, això és el que no passa en el cas de Barrientos, de qui es diu que ha manifestat una “animadversió pública”, contra l’exvicepresident del Parlament. L’escrit para especial atenció en l’episodi ocorregut el 23 de febrer del 2018 a la seu del Col·legi d’Advocats de Barcelona, quan Barrientos i el fiscal en cap de Catalunya, Francisco Bañeres, van deixar plantat el president del Parlament, Roger Torrent, quan aquest va parlar de presos polítics en un discurs. Segons Costa, és un fet que demostra que hi ha “complicitat ideològica” entre l’acusació i el jutge que ha de ponderar el sentit de l’acusació.

LA XIFRA

4
persones
estan acusades de desobediència per la gestió de la mesa del Parlament en l’anterior legislatura.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona