Política

Relleus amb reptes de modernització i estabilitat

Puigneró assumeix la “conselleria Prat de la Riba” per portar arreu infraestructura física i digital

Giró desitja un govern “molt fort”

L’abraçada d’Argimon a Vergés, el traspàs més emotiu

Les noves conselleres i els nous consellers de la Generalitat prenien ahir el relleu dels departaments de mans dels seus antecessors assumint els reptes de reformes i modernitzacions de l’administració, els serveis públics i els sectors productius del país però també d’estabilitat i cohesió del govern. Reformes i modernitzacions, per exemple, en educació, on el nou conseller, Josep Gonzàlez-Cambray, després de reivindicar-se “fill de mestres” prometia donar el millor de si mateix “per afrontar els reptes que l’educació del país necessita” destacant com a objectius la millora i la igualtat d’oportunitats. O en salut, on era el Sindicat de Metges qui ahir va reclamar al nou conseller Josep Maria Argimon un increment de pressupost de 5.000 milions. Argimon va dedicar les seves paraules a agrair a l’exconsellera Vergés haver liderat el departament en “l’època més difícil que hem tingut des de la restauració de la Generalitat per a Salut i la societat catalana”. El relleu de Vergés per Argimon va ser, sens dubte, el més emotiu, amb una abraçada entre tots dos pel que han viscut junts, també amb el secretari general de Salut, Marc Ramentol, que s’acomiadava ahir. Modernització en infraestructures físiques i digitals arreu del país, que va destacar el nou vicepresident Puigneró en referir-se a la seva com la “conselleria Prat de la Riba”.

També modernització per incloure la perspectiva de gènere a tots els departaments requerirà el “redisseny” de l’administració que va reclamar ahir la consellera del nou departament d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge. L’expresident del Parlament, Roger Torrent, va assumir Empresa i Treball amb el compromís de “reconstruir el país” i amb l’avantatge, segons el seu antecessor, Ramon Tremosa, de poder-se centrar en turisme i comerç perquè les universitats tornen a tenir conselleria pròpia i energia passa a un altre departament –Foment del Treball va aplaudir la fusió d’Empresa i Treball i va elogiar Jaume Giró com a nou conseller d’Economia perquè el considera un “catalitzador” per a la recuperació econòmica com a exdirectiu de La Caixa, Repsol, Gas Natural, Petronor i Petrocat. Giró va ser qui ahir va mostrar obertament el desig que el nou govern sigui “molt cohesionat, molt fort i per a tot el mandat”.

Com un desig implícit d’estabilitat es poden interpretar les paraules del nou conseller d’Interior, el republicà i exsocialista Joan Ignasi Elena, que va admetre que és “molt dur” liderar aquest departament. Un departament que sovint és motiu d’inestabilitat del govern per actuacions dels Mossos que topen amb els interessos de la base independentista, però també de la població més desafavorida. Elena promet treballar pels “més vulnerables”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TEDH

L’eslovè Marko Bosnjak, elegit nou president del TEDH

barcelona
tribunals

Citen a declarar Rovira i els investigats per Tsunami per videoconferència

barcelona
guerra a europa

Ucraïna relleva el cap militar de la regió de Khàrkiv

barcelona
estats units

A Trump el preocupava un escàndol sexual, segons el seu exadvocat

barcelona
guerra a europa

Rússia pressiona Khàrkiv i avança al nord de la regió ucraïnesa

barcelona
política

Ponsatí deixa la primera línia política

barcelona
estats units

Trump lidera les enquestes amb Biden tocat per Gaza

barcelona
POLÍTICA

L’ANC reclama a l’independentisme bloquejar el possible govern d’Illa

barcelona
política

Parlon: “El PSC no donarà suport a una investidura de Puigdemont”

barcelona