Política

Sánchez Camacho diu que la reunió Montilla-Zapatero és una nova “escena de sofà” sense credibilitat

La líder popular qualifica d'engany la pretesa unitat catalana després de ser incapaços d'aprovar cap de les quatre resolucions

La presidenta del PP català diu que CiU aposta per la “independència a terminis”

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez Camacho, ha qualificat aquest dimecres “d'escena de sofà” la reunió que han mantingut el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el president de la Generalitat, José Montilla, i els ha demanat que es deixin “d'escenificacions” i es dediquin “a governar”.

En roda de premsa des del Senat Camacho ha afirmat que la reunió respon a “l'estratègia de Montilla” però és “poc creïble” i respon als “problemes” que el PSC té a dins i fora del partit.

Per aquest motiu ha demanat a Zapatero i Montilla que “deixin de mentir i enganyar els catalans” i dediquin els seus esforços a crear ocupació i a reduir l'atur a Catalunya.

Camacho s'ha preguntat “si el president que ha vingut a Madrid és el president sobiranista, el que diu que Catalunya és una nació, o el dels 25 diputats socialista que ahir van votar contra el Preàmbul i l'acord del Parlament de Catalunya”. “No sabem si hi ha dos PSC, el que es queda a Catalunya o el que es queda a Madrid”, ha dit, “però és evident que el PSC està tenint problemes, fins i tot d'àmbit intern, i també amb el PSOE”.

La presidenta del PP català també ha qualificat “d'engany” la pretesa unitat catalana en la resposta a la sentència de l'Estatut després que dimarts els grups fossin incapaços d'aprovar cap de les quatre resolucions diferents de resposta a la sentència del TC al Congrés dels Diputats.

Segons Camacho, la unitat “no ha existit mai” i “el malestar i la indignació que el president Zapatero i Montilla volien deixar patent respecte a la sentència no es correspon amb la votació al Congrés” on “la majoria dels diputats no consideren que hi hagi cap malestar ni indignació respecte a la sentència del TC”.

Segons la líder popular, les formacions que han rebutjat la sentència “han enganyat i manipulat els sentiments de les persones que van creure en ells i que es van manifestar”. L'únic partit que actua amb coherència i que diu el mateix a Catalunya i a Madrid, ha dit, és el PP.

La presidenta del PP català també ha afirmat que el líder de CiU, Artur Mas, aposta per la “independència a terminis” però alhora “és el salvador de Zapatero” i qui l'està “apuntalant” tan amb el seu suport a la retallada com amb la seva abstenció que va permetre que el Congrés aprovés aquest dimarts el sostre de despesa.

En aquest sentit, li ha recordat que els catalans estan “esgotats” de Zapatero, que “ha portat més de 700.000 aturats a Catalunya, falta de competitivitat i tancament d'empreses”.

PP “garantirà” que es compleixi la sentència

Camacho també ha apuntat que la seva formació vetllarà perquè el desplegament de l'Estatut s'adeqüi a la Constitució i a la sentència del Tribunal Constitucional. “El que no entenem és que el senyor Zapatero i la vicepresidenta De la Vega pretengui fer un repte a l'Estat de dret perquè és una gravíssima irresponsabilitat que demostra la seva manca de sentit d'Estat”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles d'Anglaterra reprendrà dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona