Política

Sánchez reclama a l’independentisme que “aprengui dels errors” i “miri endavant”

El president del govern espanyol assegura que la seva “agenda de retrobament” busca “superar el 2017”

Demana a la Generalitat que prioritzi “les coses que són importants per a la societat catalana”

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha instat l’independentisme català a “aprendre dels errors”, “mirar endavant” i “prioritzar” les qüestions importants que afecten el dia a dia dels seus ciutadans en comptes d’estar “ancorat a 2017”.

El cap del govern espanyol ha fet aquestes manifestacions durant una roda de premsa conjunta aquest dimecres a Riga amb el primer ministre de Letònia, Arturs Krisjanis Karis, en el marc de la gira que realitza per les repúbliques bàltiques.

En la seva resposta a una pregunta sobre el retrobament entre els expresident i exvicepresident de la Generalitat  Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, després de gairebé quatre anys d’exili i presó, respectivament, Sánchez ha defensat la seva pròpia “agenda per al retrobament”, que busca “superar el 2017”. Segons ell, cal que la Generalitat “obri un procés de diàleg amb l’altra part de Catalunya que no comparteix les seves tesis independentistes”.

En aquesta línia, ha apostat per traslladar al conjunt de la societat catalana “que ens necessitem tots i comptem amb tots”. És per això que ha demanat a l’independentisme que “obri” aquest diàleg i “prioritzi les coses que són importants per a la societat catalana”. El líder socialista ha posat com a exemple “la salut, la vacuna, superar la corba de contagis, la reincorporació després dels ERTO, la recuperació dels negocis i les vacances, que són qüestions que importen i molt al conjunt de la ciutadania de Catalunya i l’Espanya”.

Sánchez ha assegurat que “el govern de la Generalitat té tot el suport del govern d’Espanya per superar junts el drama de la Covid i construir entre tots un futur, però no ens mereixem seguir ancorats al 2017”. “Mirem endavant, avancem i superem un trencament que va ser molt important al conjunt de la societat catalana al 2017”, ha defensat.

La qüestió catalana també s’ha plantejat en una pregunta al primer ministre letó, al qual un periodista ha recordat que un parlamentari letó, Boris Cilevics, va redactar l’informe del Consell d’Europa que demanava l’alliberament dels presos independentistes i la fi de la repressió.

Krisjanis ha recordat que “a cada país hi ha processos que des de fora es poden interpretar de maneres diferents” i ha assegurat que la qüestió catalana és “un afer intern d’Espanya que s’ha de resoldre de manera interna”. “No penso donar recomanacions sobre com resoldre aquesta situació”, ha sentenciat.

Poc abans de la roda de premsa dels dos caps de govern, Sánchez ha fet una ofrena floral a les víctimes de la guerra d’independència letona al Monument de la Llibertat. Durant l’acte, les càmeres de televisió han pogut captar la imatge de dues persones que han exhibit una estelada, més enllà de la línia policial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona