Política

França posa en marxa un pla per afrontar la quarta onada de la pandèmia

El govern estén l’abast del passaport sanitari i obliga els treballadors de la salut a vacunar-se

L’executiu alerta contra “l’egoisme” dels ciutadans antivacunes

El govern francès va aprovar ahir, en un Consell de Ministres, un nou pla per fer front a la pandèmia del coronavirus, que experimenta un creixement en el nombre de casos els darrers dies i posa en risc la capacitat del sistema sanitari. El portaveu de l’executiu, Gabriel Attal, va explicar en la conferència de premsa posterior a la reunió que el país “ha entrat en una quarta onada de l’epidèmia” i va fer una crida als ciutadans perquè contribueixin a contenir-ne l’expansió.

El pla del govern d’Emmanuel Macron preveu mesures dràstiques com ara l’extensió del passaport sanitari, que servirà als ciutadans que estiguin immunitzats per accedir a diverses activitats de la vida quotidiana com ara anar al restaurant i al cinema. Els treballadors sanitaris, a més, estaran obligats a vacunar-se.

La proposta del Consell de Ministres serà examinada en comissió avui i l’endemà passarà al ple de l’Assemblée Nationale per ser debatuda.

L’objectiu de les mesures anunciades pel govern francès és rellançar la vacunació de manera massiva en vista de l’avenç implacable de la variant delta de la Covid-19, que ja suposa prop del 80% dels nous contagis al país. L’executiu de Macron vol evitar que la quarta onada que ahir va anunciar obligui a tornar a mesures de confinament o de toc de queda en un moment en què l’economia comença a recuperar-se de la sotragada de la pandèmia.

El pla del govern es produeix en un clima de forta oposició entre un sector de la població francesa a les restriccions derivades de la pandèmia. El cap de setmana passat hi va haver manifestacions massives contra la “dictadura” del govern i, fins i tot, alguns actes de violència. Diversos grups de persones crítiques amb el govern van saquejar dos centres de vacunació al sud-est del país.

El portaveu del govern es va adreçar ahir de manera específica als col·lectius antivacunes. Attal va remarcar que l’executiu “assumeix” el cost de “prendre mesures insòlites [...] en vista de l’egoisme d’alguns”. En vigor des del 9 de juliol per accedir a les discoteques, el nou passaport sanitari serà obligatori des de demà per als “llocs d’oci i de cultura” com ara els teatres i cinemes i, a partir de principis d’agost, per a cafès, restaurants, avions, trens i autocars de llarg recorregut.

Puja el nombre d’hospitalitzacions

França va registrar en les últimes 24 hores un augment del nombre d’hospitalitzacions per coronavirus, amb 105 pacients més en un dia, segons les últimes xifres de les autoritats sanitàries. En total, hi ha 7.041 pacients ingressats al país, 902 dels quals a l’UCI (onze més que els registrats abans-d’ahir). En aquestes 24 hores, van morir més de vint persones en hospitals per la malaltia, la qual cosa eleva la quantitat de defuncions a 111.492 des del març del 2020.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona