Política

La CUP avisa sobre els incompliments del govern

Critica la “renúncia” al procés i aspectes de la gestió socioeconòmica

Justifica la protesta contra el diàleg

La presidenta del grup de la CUP al Parlament, Dolors Sabater, va avisar ahir, a Catalunya Ràdio, que el govern “està suspenent” des que va començar la legislatura, i va acusar concretament ERC de no complir la “perspectiva” pactada en l’acord d’investidura que tenen subscrit. Sabater va advertir que l’estabilitat de la legislatura dependrà només de l’enfocament que el mateix govern doni a les seves polítiques, que de moment la CUP no veu amb bons ulls, ni des del punt de vista socioeconòmic, ni pel que fa al procés sobiranista. “Vam dir que l’acord es podia convertir en un acord d’estabilitat si el govern complia, però la sospita és que hi ha hagut una renúncia, evidentment”, deia la cupaire en ser interrogada per si s’havia renunciat a l’autodeterminació.

Sabater acusava el govern de fer “seguidisme autonomista”, i recordava que ERC es va comprometre a una legislatura “de ruptura” i de transformació “social, econòmica, verda, feminista i democràtica”. Segons ella, però, els “gestos” de l’executiu van en una altra direcció.

En aquesta línia, Sabater tampoc es va comprometre a donar suport als pressupostos del 2022, si bé no va avançar quines són les línies vermelles de la CUP per negociar-los. Va advertir, això sí, que s’oposen frontalment a qüestions ja impulsades pel govern com ara l’ampliació de l’aeroport del Prat, la candidatura dels Jocs d’hivern o a fer “més injeccions per rescatar” el Circuit de Catalunya. Abans de negociar, la cupaire va dir que volen saber els números en global i per on passen les prioritats de reactivació econòmica de l’executiu, per veure si els comptes “reflecteixen l’esperit i la lletra menuda” de l’acord que van signar.

D’altra banda, tot i que figura en aquest acord, Sabater es va desmarcar de la represa de la taula de diàleg al setembre, i va justificar la mobilització que l’esquerra independentista farà aquell dia per evitar que “el que el poble va obrir per baix ho tanquin els polítics per dalt” i fer que la societat civil “torni a liderar” el procés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Mas justifica l’arxivament de la causa a Estrasburg per un “malentès”

barcelona
Política

Mor Pere Massana, alcalde històric de Castell de l’Areny

Unió Europea

La CE investiga si Facebook i Instagram generen addicció entre els menors

barcelona
àsia

Putin i Xi estrenyen la seva “associació estratègica”

barcelona
política

Dues regidores de Junts seguiran al govern de Matadepera

Matadepera
política

Puigdemont intentarà “fins al final” ser investit

barcelona
política

El TEDH desestima el cas de Mas pel 9-N per manca de resposta de l’expresident

barcelona
eslovàquia

El primer ministre eslovac està estable, però el seu estat continua sent greu

barcelona
política

Junqueras deixa la presidència d’ERC però desitja tornar a liderar el partit

barcelona