Política

La Diada reprèn a Girona els seus actes més emblemàtics

Òmnium Gironès recupera simbòlicament la Marxa de Torxes la nit anterior amb un acte estàtic a les escales de la Catedral

L’ADAC i El Forn avancen a les 11 del matí l’acte a la plaça del Vi

Òmnium Gironès recupera simbòlicament l’acte de Marxa de Torxes a Girona, una de les activitats més emblemàtiques de la vigília de la Diada a Girona després que l’any passat s’anul·lés arran de la pandèmia. La situació epidemiològica continua limitant les activitats i és per això que aquest any l’acte serà estàtic i sense marxa. S’ha programat per a partir de dos quarts de deu del vespre –tot i que l’obertura d’accés serà una hora abans–, a les escales de la Catedral, un concert amb Jaume Arnella i Fetus. S’hi inclourà la lectura d’un manifest i de diversos parlaments del col·lectiu 21 Raons i diferents represaliats. Estava anunciada la presència de Jordi Sànchez, que s’ha excusat perquè no podrà assistir-hi. L’acte serà amb aforament limitat i cal comprar entrada prèvia al preu de 5 euros. Els punts de venda per adquirir l’entrada són la seu d’Òmnium Gironès, la Llibreria Les Voltes, l’Escola El Foment, l’Ateneu 24 de Juny i el Casal Independentista El Forn.

Una altra de les activitats tradicionals de la Diada a Girona que es modifica és l’acte unitari L’Onze a les Dotze coorganitzat entre l’Ateneu d’Acció Cultural (ADAC) i El Forn. Els seus responsables han decidit avançar-lo d’hora, a les 11 del matí, per qüestions logístiques. El president de l’ADAC, Manel Cassú, va assenyalar que d’aquesta manera poden “arribar a temps” a la convocatòria de la manifestació de la tarda a Barcelona.

La Diada del 2020 el territori va ser el protagonista amb una dotzena de concentracions organitzades per l’Assemblea. L’ANC Girona la va convocar a la plaça d’Espanya, davant l’estació de Renfe. També seguint les restriccions sanitàries el límit era de 400 persones. L’ANC convoca aquest any una gran manifestació a Barcelona, que sortirà a les 17.14 h de la plaça d’Urquinaona i acabarà davant del Parlament. L’ANC Girona també hi participa i de moment tenen reservats nou autocars –en les Diades prepandèmia en solien reservar una vintena–. El coordinador de l’ANC Girona, Tavi Casellas, va fer una crida a la mobilització tot i el desencís general: “Cal fer un pas endavant perquè la repressió continua, és l’hora de tornar al carrer, i ho ha de fer la gent.” Per Casellas aquesta Diada s’ha de demostrar que “la independència no està sola”. Des d’ahir ja es poden adquirir les samarretes de la Diada d’aquest any al local de l’ANC Girona, a la plaça dels Mercaders, al matí d’11 a 1 i a la tarda de 6 a 8.

LA DATA

10.9.21
El dia abans
és farà l’acte d’Òmnium Gironès a les escales de la Catedral, a les 21.30 h, amb entrada a 5 euros

LA XIFRA

400
persones
van participar en l’acció de l’ANC Girona l’any passat davant l’estació de Renfe

LA FRASE

La repressió continua i és l’hora de tornar al carrer, de fer un nou pas endavant, i ho ha de fer la gent
Tavi Casellas
COORDINADOR ANC GIRONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador