Política

Països europeus repleguen l’evacuació a l’Afganistan per avisos d’un atac terrorista “imminent”

El Regne Unit, EUA i Austràlia demanen als seus ciutadans que busquin un lloc segur fora de la instal·lació aeroportuària

Països com Dinamarca, Bèlgica, Polònia i França anuncien la fi de les evacuacions per la inseguretat

Diversos països europeus han començat a replegar les missions d’evacuació a l’Afganistan a mesura que s’acosta la data límit del 31 d’agost, quan es preveu que marxin les forces dels Estats Units. El replegament europeu arriba entre avisos d’un possible atac terrorista “imminent” a l’aeroport de Kabul.

El govern britànic ha alertat aquest dijous que un atac terrorista “altament letal” pot tenir lloc a l’aeroport de Kabul de forma “imminent”. En declaracions a mitjans britànics, el secretari d’Estat de les Forces Armades del Regne Unit, James Heappey, ha explicat que s’ha rebut “informacions molt creïbles” que apunten a la possibilitat que pugui produir-se un atemptat terrorista “imminent” i “greu” a la capital afganesa.

“La credibilitat d’informacions ha arribat al punt que creiem que (la possibilitat que hi hagi un atemptat terrorista) és molt imminent, un atac altament letal, possiblement a Kabul”, ha explicat el polític a la BBC.

Heappey ha puntualitzat que a conseqüència d’aquestes informacions l’executiu britànic ha modificat la seva recomanació oficial de viatge i aconsella els seus ciutadans que no s’apropin a l’aeroport afganès, sinó “allunyar-se de l’aeroport, trobar un lloc de seguretat i esperar les nostres instruccions”.

El Foreign Office insta ara els seus ciutadans que estan esperant a ser evacuats als afores de la instal·lació aeroportuària que s’allunyin del lloc davant el temor que un grup terrorista afiliat a l’organització Estat Islàmic a l’Afganistan, conegut com ISIS-K, porti a terme aquesta amenaça.

Altres països, com els EUA i Austràlia, també han demanat als seus ciutadans que s’allunyin de l’aeroport per l’amenaça d’atemptat.

Altres països com Holanda, França, Bèlgica, Polònia i Dinamarca han anunciat que suspenen les evacuacions avui o demà per la mateixa amenaça d’atemptat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona

El periple del vot exterior

Barcelona

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona