Política

Països europeus repleguen l’evacuació a l’Afganistan per avisos d’un atac terrorista “imminent”

El Regne Unit, EUA i Austràlia demanen als seus ciutadans que busquin un lloc segur fora de la instal·lació aeroportuària

Països com Dinamarca, Bèlgica, Polònia i França anuncien la fi de les evacuacions per la inseguretat

Diversos països europeus han començat a replegar les missions d’evacuació a l’Afganistan a mesura que s’acosta la data límit del 31 d’agost, quan es preveu que marxin les forces dels Estats Units. El replegament europeu arriba entre avisos d’un possible atac terrorista “imminent” a l’aeroport de Kabul.

El govern britànic ha alertat aquest dijous que un atac terrorista “altament letal” pot tenir lloc a l’aeroport de Kabul de forma “imminent”. En declaracions a mitjans britànics, el secretari d’Estat de les Forces Armades del Regne Unit, James Heappey, ha explicat que s’ha rebut “informacions molt creïbles” que apunten a la possibilitat que pugui produir-se un atemptat terrorista “imminent” i “greu” a la capital afganesa.

“La credibilitat d’informacions ha arribat al punt que creiem que (la possibilitat que hi hagi un atemptat terrorista) és molt imminent, un atac altament letal, possiblement a Kabul”, ha explicat el polític a la BBC.

Heappey ha puntualitzat que a conseqüència d’aquestes informacions l’executiu britànic ha modificat la seva recomanació oficial de viatge i aconsella els seus ciutadans que no s’apropin a l’aeroport afganès, sinó “allunyar-se de l’aeroport, trobar un lloc de seguretat i esperar les nostres instruccions”.

El Foreign Office insta ara els seus ciutadans que estan esperant a ser evacuats als afores de la instal·lació aeroportuària que s’allunyin del lloc davant el temor que un grup terrorista afiliat a l’organització Estat Islàmic a l’Afganistan, conegut com ISIS-K, porti a terme aquesta amenaça.

Altres països, com els EUA i Austràlia, també han demanat als seus ciutadans que s’allunyin de l’aeroport per l’amenaça d’atemptat.

Altres països com Holanda, França, Bèlgica, Polònia i Dinamarca han anunciat que suspenen les evacuacions avui o demà per la mateixa amenaça d’atemptat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries