Política

Perpetuar el treball social

A la Maurina de Terrassa el pla va esperonar altres projectes socials

L’equipament cívic acabat el gener del 2019 funciona a mig gas pendent de la normativa

En deu anys es van invertir 15 milions al barri i l’entitat veïnal destaca sobretot la feina en l’àmbit social

El cap de setmana del 19 i 20 de gener del 2019, i després de deu anys, el barri de la Maurina de Terrassa feia una festa de cloenda del pla de barris. El temps no va acompanyar aquell diumenge, i qui sap si la inauguració amb pluja d’una de les obres emblemàtiques, el nou equipament del barri, ja era un presagi de la situació en què està ara, funcionant a mig gas i amb problemes normatius en el sistema de regeneració d’aire. Batejat com a casal cívic Francisca Redondo, una líder veïnal, de la lluita feminista i que va ser regidora de Sanitat del 1981 al 1983 després d’arribar al barri el 1957 procedent de Conca, el modern edifici de més de 1.000 metres quadrats té encara espais per ocupar malgrat que hi ha demanda de les entitats del barri per ocupar-los, com per exemple del Club de la Gent Gran del districte. El president de l’associació de veïns de la Maurina, Raúl Sánchez, explica que la pandèmia n’ha retardat l’ocupació dels espais, però també lamenta que ho està dificultant que la Generalitat i l’Ajuntament no es posin d’acord en les normatives i que ara diguin que hi ha problemes en el sistema de regeneració d’aire.

El que a mitjan segle passat es va conèixer com el barri de les llaunes, ara té una població 7.894 persones i una orografia plena de torrents per l’obra de transvasament de la riera del Palau després de les tràgiques riuades del 1962, ara s’ha ordenat urbanísticament. Hi ha ajudat la inversió de gairebé un 60% dels 15 milions destinats a executar el pla de barris amb millores de passatges, la urbanització de la plaça de la Maurina i reformes als carrers Núria, Franc Comtat i Felip II. Però, del pla, Sánchez en destaca la “gran tasca social”, des de les ajudes a joves per integrar-se al món laboral, fins als programes adreçats a les famílies i infants, els de foment de la convivència, de mediació i assistència a les comunitats de veïns. Sánchez valora especialment que el pla ha servit “com a punt d’impuls per a altres projectes socials” al marge del pla i per reconnectar les entitats i associacions del barri. Tem, però, que amb els anys algunes iniciatives es puguin diluir i demana l’esforç de les administracions per assegurar-ne el manteniment, com s’ha fet reforçant l’equip d’educadors socials als carrers. Reclama també que és creï la figura d’un gestor professional que garanteixi el treball en xarxa, la comunicació i la col·laboració entre les entitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

política

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona
política

Violència de gènere, prioritat

Barcelona
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ