Política

Barcelona vol més mediació per frenar els desnonaments

La regidora d’habitatge diu que fins al juliol el nombre d’ordres per desnonar ja és el mateix que tot el 2020

El Parlament va reprendre ahir les compareixences d’experts en una de les iniciatives legislatives més avançades; la llei d’ampliació de les mesures urgents per fer front a l’emergència de l’habitatge que impulsen ERC, JxCat, CUP i En Comú Podem després que el TC suspengués, sense entrar al fons del contingut, l’anterior llei aprovada pel Parlament.

Ahir va intervenir la regidora de l’Ajuntament de Barcelona i exdiputada al Congrés, Lucia Martín (Podem). La dirigent va advertir que els desnonaments aniran a més ja que aquest any 2021 ja s’han dictat la mateixa xifra d’ordres de desnonaments que durant tot el 2020. “La situació és molt preocupant”, advertia. Martin, que considera que la mediació és un eina molt important per frenar els desnonament i reclama que s’impulsi més en la nova llei, també va advertir que cap parc públic d’habitatge de cap ciutat europea pot donar sortida a la gent que es queda sense pis. “No és realista”, assegurava per la qual cosa cal la col·laboració dels grans tenidors d’habitatge i que la normativa plantegin una coresponsabilitat, “una obligació de mínims”, per part dels grans propietaris. La normativa que es treballa en el Parlament ja inclou aquesta mesura.

Martín es va mostrar molt partidària de la llei que es tramita. De fet, la considera necessària i imprescindible, però no suficient i admet que caldria que la legislació també sigui d’àmbit estatal, un fet que lamenta que encara no s’ha produït en el Congrés dels Diputats.

Quant a les xifres, Martin avançava que a Barcelona, l’ultim informe de juliol apuntava que el 2020 es van atendre 4.000 famílies, el 40% de les quals mai s’havien adreçat abans a un servei municipal. Més del 50% dels desnonaments tramitats corresponien a grans propietaris. El 95% dels desnonaments es van poder aturar gràcies a la ciutadania.

Quant a l’aprovació de lleis, va reclamar als grups parlamentaris que és important que es doti la llei de “recursos materials” si volen que la llei funcioni. “Cal equips per acompanyar les famílies, equips per elaborar informes i habitatges per reallotjar les famílies”.

El lloguer social a 5 o 7 anys, la renovació del pis si la família continua en situació d’emergència i també que l’oferta del lloguer es faci a famílies que no disposen d’un contracte amb el gran tenidor son algunes de les demandes a incloure en la nova llei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia