Política

El PPC vol que el Parlament insti el Govern a renunciar “explícitament” a la seva tradició “colpista”

Els populars aposten perquè la cambra expressi compromís amb la Constitució i rebutgi el “discurs d’odi” contra Espanya

El PPC ha registrat una proposta de resolució que aposta perquè el Parlament insti el Govern a renunciar “explícitament” a la seva tradició “colpista” contra la democràcia i als seus discursos “d’odi” contra Espanya.

La iniciativa parlamentària dels representants del grup mixt vol que la cambra expressi el compromís amb la Constitució Espanyola i l’Estatut. Que manifesti el deure de no tramitar iniciatives que “contravinguin” l’ordre constitucional i que posin en “risc” la seguretat jurídica i “agreugin” la decadència política i econòmica.

En una altra proposta, el PPC reclama que s’aprovi, abans d’acabar el 2021, un paquet de reformes fiscals per alleugerir la “càrrega fiscal” que suporten les famílies, autònoms i empreses.

Sobre l’ampliació de l’Aeroport del Prat, el grup mixt aposta perquè la cambra lamenti que el govern espanyol no materialitzi la inversió. També que s’insti el Govern a “reprendre de forma immediata” la negociació amb el govern d’Espanya que permeti l’aprovació de la inversió “necessària” per fer realitat que l’aeroport esdevingui un hub internacional.

Pel que fa a l’educació, el PPC aposta perquè el Parlament insti el Govern a “garantir de forma immediata” que el castellà i el català esdevinguin llengua vehicular. “Donant compliment a les sentències que obliguen la Generalitat a què el 25% de les hores lectives s’imparteixin en català i en castellà”, han apuntat. En una línia molt similar al Govern, el PPC vol que el Parlament pressioni perquè es continuï avançant en la garantia de la gratuïtat i la universalització de l’etapa educativa 0-3 anys a Catalunya.

Finalment, el PPC proposa que s’incrementi en 20 milions d’euros els ajuts extraordinaris per al lloguer per a les persones en vulnerabilitat social acreditada, millorar l’actuació policial davant denúncies d’ocupacions il·legals d’habitatges i emplaçar el govern espanyol a fer les “modificacions legals oportunes” per permetre desallotjaments il·legals en 24 hores.

També es reclama garantir el “pluralisme” i la “convivència” als mitjans públics catalans i tancar el Diplocat i les delegacions del Govern a l’exterior excepte la de la Unió Europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont suspèn l’agenda d’avui per la defunció de la seva mare

barcelona
Estat espanyol

Sánchez compareixerà avui a les 12 per anunciar si continua al capdavant del govern o no

barcelona
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
crònica

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona
infraestructures

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona