Política

El PPC vol que el Parlament insti el Govern a renunciar “explícitament” a la seva tradició “colpista”

Els populars aposten perquè la cambra expressi compromís amb la Constitució i rebutgi el “discurs d’odi” contra Espanya

El PPC ha registrat una proposta de resolució que aposta perquè el Parlament insti el Govern a renunciar “explícitament” a la seva tradició “colpista” contra la democràcia i als seus discursos “d’odi” contra Espanya.

La iniciativa parlamentària dels representants del grup mixt vol que la cambra expressi el compromís amb la Constitució Espanyola i l’Estatut. Que manifesti el deure de no tramitar iniciatives que “contravinguin” l’ordre constitucional i que posin en “risc” la seguretat jurídica i “agreugin” la decadència política i econòmica.

En una altra proposta, el PPC reclama que s’aprovi, abans d’acabar el 2021, un paquet de reformes fiscals per alleugerir la “càrrega fiscal” que suporten les famílies, autònoms i empreses.

Sobre l’ampliació de l’Aeroport del Prat, el grup mixt aposta perquè la cambra lamenti que el govern espanyol no materialitzi la inversió. També que s’insti el Govern a “reprendre de forma immediata” la negociació amb el govern d’Espanya que permeti l’aprovació de la inversió “necessària” per fer realitat que l’aeroport esdevingui un hub internacional.

Pel que fa a l’educació, el PPC aposta perquè el Parlament insti el Govern a “garantir de forma immediata” que el castellà i el català esdevinguin llengua vehicular. “Donant compliment a les sentències que obliguen la Generalitat a què el 25% de les hores lectives s’imparteixin en català i en castellà”, han apuntat. En una línia molt similar al Govern, el PPC vol que el Parlament pressioni perquè es continuï avançant en la garantia de la gratuïtat i la universalització de l’etapa educativa 0-3 anys a Catalunya.

Finalment, el PPC proposa que s’incrementi en 20 milions d’euros els ajuts extraordinaris per al lloguer per a les persones en vulnerabilitat social acreditada, millorar l’actuació policial davant denúncies d’ocupacions il·legals d’habitatges i emplaçar el govern espanyol a fer les “modificacions legals oportunes” per permetre desallotjaments il·legals en 24 hores.

També es reclama garantir el “pluralisme” i la “convivència” als mitjans públics catalans i tancar el Diplocat i les delegacions del Govern a l’exterior excepte la de la Unió Europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia