Política

Aragonès fa una crida a recuperar la unitat i l’esperit de l’1-O per culminar la independència

“Aquest govern es declara alhora hereu de l’1-O i es compromet a continuar el camí cap a la independència”, assegura

Reitera que “Catalunya tornarà a votar” perquè és “la solució inevitable”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet una crida a recuperar la unitat de l’1-O per seguir lluitant per assolir la independència. Un camí que ha recordat passa per tornar a votar com a “solució inevitable” i també per assolir grans consens, que “avui són molt clars: Autodeterminació i amnistia”. El president ha assegurat que el govern és “hereu de l’1-O” i es compromet a continuar el camí, primer “forçant una negociació amb l’Estat espanyol, però no només. Sense renunciar a res”.

Aragonès ha recordat que l’1 d’octubre “va ser un punt d’inflexió en la història de Catalunya” i “la reafirmació” del poble català en la seva sobirania i en la defensa de la democràcia. “És un punt de no retorn”, ha afirmat en la declaració institucional que ha fet al costat de tot l’executiu al recinte de la Maternitat, que va ser un punt de votació durant el referèndum.

“És el dia en què el poble català va decidir que tenia dret a decidir el seu futur a les urnes. Va ser el dia que el poble català va lligar el seu futur a l’exercici de la democràcia. La resposta va ser la violència, la repressió, la judicialització, la presó i l’exili forçós. La impotència de l’Estat es va traduir en cops de porra contra la ciutadania que volia votar. Però ni la violència ni la intimidació van poder aturar un poble que havia decidit exercir la democràcia. Avui ens toca continuar estirant aquella força. Aquella energia que ho podia tot per continuar el camí a partir d’ara”.

“Catalunya tornarà a votar. És la solució inevitable. Toca recuperar l’esperit de l’1-O, constatant que quan treballem junts, quan aconseguim la comunió dels primers dies d’octubre, aquest país és imparable. L’1-O va ser possible gràcies al consens de partit polítics i moviments socials, la complicitat d’institucions i ciutadania. I aquest n’ha de ser un dels aprenentatges. Avancem quan coincidim amb un objectiu. Només avancem quan generem grans consensos. Avui són molt clars: fi de la repressió i referèndum. Autodeterminació i Amnistia”.

“En aquest quart aniversari, aquest govern reconeix de nou la força de la ciutadania que va fer possible l’èxit del referèndum de l’1-O. Aquest govern es declara alhora hereu de l’1-O i es compromet a continuar el camí cap a la independència. En primer terme, forçant una negociació amb l’Estat espanyol, però no només. Sense renunciar a res. Aquest govern es declara orgullós del referèndum de l’1-O i es conjura a treballar perfer possible la culminació la independència de Catalunya. Volem fer de Catalunya una República al servei de la ciutadania perquè aquesta visqui millor”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona
Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona