Política

Prop d’un centenar de morts en un atemptat contra una mesquita xiïta a l’Afganistan

L’explosió s’ha produït durant l’oració de divendres a Kunduz, al nord del país

La branca afganesa d’Estat Islàmic ha reivindicat l’atac

Almenys 80 persones han mort i un centenar han resultat ferides aquest divendres en un atemptat contra una mesquita xiïta a Kunduz, capital de la província homònima, al nord de l’Afganistan.

L’explosió ha tingut lloc en una mesquita de la zona de Sayed-Abad quan centenars de persones s’hi havien aplegat per a l’oració del divendres.

Els talibans, que controlen el país des de mitjan agost, han confirmat l’explosió però no han aportat dades oficials sobre la xifra de víctimes. “Hi ha hagut una explosió a la província de Kunduz que ha provocat moltes baixes; no coneixem la xifra exacta de víctimes en aquest moment”, ha dit a l’agència Efe un membre de la Comissió de Cultura dels fonamentalistes, Jawad Sargar. El portaveu talibà Bilal Karimi ha afegit que membres de la formació “han arribat a la zona i han iniciat una investigació”.

Un antic membre del consell provincial de Kunduz, Ghulam Rabani Rabani, ha xifrat en 80 les persones mortes i en unes cent les ferides. L’exdirector del departament de Refugiats i Repatriació de la província Muhamad Akbar, ha elevat ha assegurat tenir informació de “més de cent persones mortes i ferides”.

A les xarxes socials circulen vídeos de la mesquita després de l’atemptat que mostren desenes de cossos estesos a terra, coberts de sang i amb membres amputats, i els crits de persones que demanen ajut.

Estat Islàmic (EI) ha reivindicat l’atac, el segon gran atemptat d’aquest grup terrorista després que els talibans agafessin el control de Kabul el passat 15 d’agost.

En un breu comunicat difós als seus canals de propaganda, la branca afganesa d’EI ha afirmat que l’atac suïcida perpetrat per un dels seus combatents amb una armilla explosiva ha provocat més de 300 víctimes entre morts i ferits.

El grup radical ha detallat que el terrorista kamikaze ha fet esclatar els explosius a l’interior de la mesquita enmig dels “renegats”, tal com anomenat l’EI als seguidors de la branca xiïta de l’Islam.

L’EI també es va atribuir l’atemptat del passat 26 d’agost a l’exterior de l’aeroport de Kabul que va deixar uns 170 morts. El passat diumenge va reivindicar l’explosió a prop de l’entrada d’una mesquita a Kabul on se celebrava una cerimònia fúnebre per la mort del principal portaveu dels talibans, Zabihullah Mujahid.

Les accions d’EI des de la retirada de les tropes internacionals, el passat 31 d’agost, han deixat desenes de víctimes civils i talibans, sobretot a Kabul i a l’Estat oriental de Nangarhar, fronterer amb Pakistan i bastió del grup a l’Afganistan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries