Política

Cambray veu “imprescindible” més finançament als centres pels alumnes vulnerables en la lluita contra la segregació

El conseller i el Síndic de Greuges reafirmen el compromís per seguir avançat en el Pacte contra la Segregació Escolar

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, veu “imprescindible” incrementar el finançament als centres per cobrir les necessitats dels alumnes vulnerables que atenen. Ha afirmat que aquests han de tenir coberts des del primer moment no només el dret a l’educació sinó també serveis com el menjador, les colònies i tots els associats a l’escolarització. A la pràctica, això s’hauria de traduir en “acompanyar amb una dotació econòmica” aquests centres, tant públics com concertats, per cobrir les necessitats de cadascun d’aquests alumnes vulnerables que atenen. Cambray ho ha dit durant l’inici de la reunió de la comissió de seguiment del Pacte contra la Segregació Escolar al Parlament, acompanyat del síndic de gregues, Rafael Ribó.

Durant la seva intervenció, el conseller ha posat en valor que el passat febrer es va aprovar el nou decret d’admissions, que conté diverses mesures precisament per lluitar contra la segregació. Entre aquestes, ha destacat la decisió de mantenir els grups tot i la davallada demogràfica i baixar capacitats en un 40% d’aquests, per tal de millorar el repartiment dels alumnes. Cambray ha explicat que la línia és mantenir aquesta política.

Ha explicat també que s’han posat en marxa orientacions per a la detecció i distribució dels alumnes per aplicar-les en les taules de planificació amb criteris similars arreu del país. En aquest sentit, ha anunciat que aquestes passaran “properament” a orientacions de caràcter normatiu.

A més, s’han introduït les dades dels alumnes d’infantil 2 al registre d’alumnes (RALC), per tal d’aconseguir detectar els vulnerables abans que comenci l’etapa obligatòria. També en aquesta etapa, ha insistit que es garantirà la gratuïtat de l’infantil 2 a partir del proper curs.

No renovar els concerts als centres que separen per sexe

Cambray s’ha referit també a la decisió del Govern de no renovar els concerts als centres que separen per sexe. En aquest sentit, ha volgut deixar clar que la mesura afecta només aquests centres, “no a la resta de centres concertats”.

De fet, quan ha mencionat la necessitat d’incrementar el finançament als centres per atendre els alumnes vulnerables i aconseguir una distribució més equitativa dels vulnerables, ha concretat que aquest acompanyament econòmic s’haurà de fer tant als centres públics com als concertats.

Ribó demana coresponsabilitat

De la seva banda, el síndic de greuges, Rafael Ribo, ha reclamat coresponsabilitat de tothom per continuar lluitant contra la segregació. El síndic s’ha facilitat per haver situat aquesta qüestió en l’agenda política i ha assegurat que el decret d’admissions és una prova d’això.

Ha apuntat també que el moment és “clau” per aconseguir canvis profunds. Entre aquests, detectar les necessitats educatives especials en el percentatge que correspon, distribuir de manera equilibrada i desplegar les mesures necessàries amb el màxim consens possible. En aquest sentit, ha criticat que en alguns territoris s’han volgut fer “ziga-zagues” per evitar l’aplicació del decret. “No es pot combatre la segregació anant a mig gas”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Ajornada per falta d’acord la reunió de la comissió d’investigació del 17-A

barcelona
política

Espanya defensa la sentència del procés a Estrasburg

barcelona
política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona
Reportatge

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona