Política

El TSJC absol dos vaguistes del 8-N pel dret a reunió

Garrobo i Fernández havien estat condemnats en primera instància

Van tallar la ronda de Dalt a Barcelona

El dret a reunió dels ciutadans, si s’exerceix de manera no-violenta, ha de ser respectat i garantit pels tribunals de justícia. Aquest és l’argument nuclear amb el qual la magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya Roser Bach ha decidit que cal absoldre dos independentistes que l’Audiència de Barcelona havia condemnat a un total de quatre anys i mig de presó pel delicte de desordres públics.

Els processats, Francesc Garrobo i Moisès Fernàndez, van ser jutjats per la seva participació en el tall de la ronda de Dalt de Barcelona durant la vaga general del 8 de novembre del 2017 per protestar contra l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Van arribar a judici amb dos homes més, que van ser absolts. A Garrobo se’l va condemnar a tres anys i mig en aplicar-se-li l’agreujant de reincidència.

En resoldre el recurs a la seva sentència, la magistrada Roser Bach argumenta que el dret a reunió dels ciutadans ha de ser protegit sempre que es dugui a terme sense violència, com va passar en el tall de la ronda. En aquella protesta, Moisès Fernández sí que va tenir una breu topada amb un motorista que va voler passar per sobre del tap que feien els manifestants a la via. Per aquells fets va ser condemnat a pagar 360 euros per un delicte de lesions i una indemnització de 3.200 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia