Política

Ribera exigeix a la UE un “esforç accelerat” el 2022 per fer front al preu “insòlit” de l’energia

La vicepresidenta espanyola apel·la a la “responsabilitat” i diu que no es pot ser “testimoni mut” de la pujada de preus

La vicepresidenta tercera del govern espanyol i ministra per la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha demanat aquest dilluns un “esforç accelerat i molt important” a les institucions europees i a la propera presidència de torn francesa durant el 2022 per fer front a l’augment “insòlit” del preu de l’energia. En declaracions a la premsa des de Brussel·les, Ribera ha apel·lat a la “responsabilitat” dels estats membre i la Comissió Europea per plantejar “què més es pot fer” per combatre l’escalada energètica. “No podem ser testimonis muts de la situació”, ha dit Ribera, afegint que amb mesures fiscals i pressupostàries com les que fa l’Estat “no n’hi ha prou” i calen decisions estructurals en el marc regulador, que és competència de la CE.

La responsable de Transició Ecològica del govern de Pedro Sánchez ha dit que cal o bé abordar amb mesures “excepcionals” l’augment del preu de l’energia amb el mercat actual un cop se superi un determinat llindar, o bé fent evolucionar el sistema i canviar-lo, mesura que seria més a llarg termini.

“Entenem que la situació de la Comissió Europea no és fàcil”, ha afirmat Ribera, que considera que Espanya no està “sola” en voler canvis, tot i les reticències d’alguns estats.

Ribera ha dit que el mercat elèctric “és una realitat completament diferent a la de fa 10 o 15 anys” i que tot i que s’han “obert algunes portes” amb la proposta de compres conjuntes de gas, cal anar més enllà.

En aquest sentit, Ribera ha destacat la importància d’una reunió informal de responsables d’Energia i Medi Ambient que es preveu per finals de gener, ja sota la presidència de torn de França.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona