Política

Otegi anuncia que EH Bildu intentarà canviar la nova reforma laboral amb esmenes al Congrés

El lider abertzale revela que treballaran amb ERC en aquest sentit i confia que s’hi afegeixin altres forces d’esquerres

Desvincula aquesta llei de l’acord pressupostari assolit amb el govern espanyol

El coordinador d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha assegurat aquest divendres que la seva formació “treballarà conjuntament” amb ERC i, probablement, també amb altres partits d’esquerra per intentar “modificar” la nova reforma laboral amb esmenes durant la tramitació al Congrés. Una norma que, al seu parer, és fruit de “un mal acord”.

En una roda de premsa a Sant Sebastià en la qual ha analitzat en profunditat el consens per reformar el marc laboral vigent, Otegi ha expressat que EH Bildu està “tremendament decebuda” amb el contingut de l’acord aconseguit ahir entre el govern espanyol, la patronal CEOE i sindicats d’àmbit estatal (CCOO i UGT).

El líder abertzale ha criticat que la reforma pactada “afectarà els treballadors bascos” malgrat que aquests “no han tingut l’oportunitat de decidir” ni d’afegir “mitja coma” al text. És per això que no donarà suport a una reforma que, a parer seu, no recupera “els drets arrabassats” als treballadors. Otegi ha anunciat que, en el tràmit parlamentari que s’iniciarà a partir ara al Congrés els diputats de la coalició abertzale “plantejaran, via esmenes, les coses que són absolutament necessàries canviar”.  “Estem disposats a fer el que calgui fer, i ho farem en el tràmit d’esmenes”, ha avisat.

“Hi ha un mes i mig o dos per modificar un mal acord” i “aquesta és l’ambició d’EH Bildu”, ha afirmat. Otegi ha assegurat que la seva intenció és fer-ho “des de posicions constructives” però ha deixat clar que en cap cas donarà suport a la reforma “tal i com està redactada”.

En aquest sentit, ha fet una crida a sumar forces als qui comparteixen l’“interès per defensar els drets dels treballadors”. Otegi ha anunciat que el “treball conjunt” per intentar canviar el text “està garantit” amb Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), però confia que també hi haurà “altres forces d’esquerres” interessades, entre les quals al Bloc Nacionalista Gallec  BNG) o Més País.

A pesar que no estigui prevista “una derogació íntegra” de la reforma laboral anterior, el líder de la coalició abertzale ha desvinculat aquest assumpte del seu acord pressupostari amb els socialistes i Unides Podem. Otegi ha indicat que sempre que subscriuen “un pacte, el complim”, i ha afegit que l’acord per aprovar els comptes estatals “el complirem”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia