Política

Bolaños adverteix que un ’no’ a la reforma laboral equival a avalar el marc del PP

Obre la porta una entesa amb Cs

El ministre de la Presidència diu que els grups que votin en contra estaran prioritzant el seu interès partidista

El govern espanyol creu que l’acord per a la reforma laboral acordat amb els agents socials que va sortir del Consell de Ministres no hauria de patir modificacions durant el tràmit al Congrés, i adverteix tant el PP com els seus socis parlamentaris que amenacen de votar-hi en contra que un ’no’ equival a avalar la precarietat i la temporalitat del marc actual. En una entrevista a RNE, el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha avançat la disposició de l’executiu de negociar l’aprovació de la reforma amb tots els grups. També amb Cs. Qui voti en contra de la reforma, ha advertit, haurà d’explicar als seus votants que ha prioritzat els seus interessos partidistes.

La reforma laboral desembarcarà al Congrés aviat i ha d’estar convalidada en un termini que expira el 7 de febrer. L’executiu vol evitar que el text es convalidi com a projecte de llei, fet que obriria la porta a introduir modificacions a un acord que segons el ministre ja ha estat aprovat pels seus protagonistes.

De fons l’advertència de la CEOE de despenjar-se de l’acord si durant el tràmit parlamentari s’introdueixen algunes de les peticions dels socis de l’executiu, com ERC, PNB i Bildu, especialment les de les forces basques, que reclamen que els convenis autonòmics prevalguin per sobre els estatals.

Per aquest motiu, Bolaños ha insistit a advertir els grups parlamentària que “qui voti no a la convalidació de la reforma laboral ho haurà d’explicar als seus votants i estarà votant ’sí’ al fet que segueixi el marc laboral del PP que generava precarietat i que era unilateral”.

El ministre de la Presidència no ha descartat una entesa amb Cs per aprovar el projecte. “Nosaltres hem de negociar contínuament. Creiem que com més grups puguem parlar i obrir-nos per negociar amb ells millor. Ho farem amb totes les forces polítiques començant pels nostres socis habituals, però ho farem amb tots”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes