Política

Aragonès lamenta que el canvi de protocol a les escoles s’hagi fet de “forma precipitada”

El president assegura que els professionals implicats tindran la informació necessària per al retorn a les aules

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha lamentat que l’anunci del canvi de protocol a les escoles s’hagi fet de “forma una mica precipitada”, després que la Comissió de Salut Pública -òrgan del Ministeri de Sanitat amb les comunitats- recomanés aquest divendres eliminar les quarantenes si els contagis de covid-19 no superen els cinc casos o no representen més del 20% dels alumnes de la classe. Aragonès ha afirmat que “no és el més pràctic” anunciar un canvi de protocol divendres, quan el retorn a les aules després de les vacances de Nadal és el proper dilluns, si bé Catalunya l’aplicarà. El president ha assegurat que treballaran “amb la màxima seguretat” i que els professionals implicats tindran tota la informació necessària.

En una atenció als mitjans de comunicació aquest dissabte, Aragonès ha assegurat que les escoles són “espais segurs” durant la pandèmia, amb la vista posada en el proper dilluns, 10 de gener, quan els infants i adolescents tornaran als centres després de les vacances de Nadal, marcades per les altes incidències de la sisena onada de la covid-19 a Catalunya.

Tot i que ha lamentat que el canvi en les quarantenes als centres educatius s’anunciés divendres, ja que troba que s’ha fet “de forma una mica precipitada”, ha afirmat que treballaran “amb la màxima seguretat” amb els nous protocols i ha recalcat que, més enllà d’aquest procediment, Catalunya mantindrà les proves als contactes estrets, com es va fer el primer trimestre.

Sobre la situació de la pandèmia a Catalunya, Aragonès ha defensat que, tot i el fort increment de contagis de les últimes setmanes, aquest serà “menor del que hauria pogut ser si no s’haguessin pres” les mesures aplicades a les portes del Nadal i que ha qualificat de “dures”, amb l’objectiu d’evitar la “situació de col·lapse al sistema sanitari”. El president ha agraït als professionals sanitaris la feina d’aquests dies i no ha passat per alt que molts hagin doblat torns o hagin modificat els dies de vacances previstos mentre altres sectors han pogut “descansar una mica”.

Aragonès ha visitat aquest dissabte al matí l’Ajuntament de Granollers i algunes botigues del centre. Acompanyat de l’alcalde de la ciutat, Josep Mayoral, ha volgut mostrar suport al comerç i llançar un missatge de “recomençar” coincidint amb l’any nou. El president sosté que “és el moment de continuar priotegint-nos”, perquè la pandèmia continua, però també “de recuperar la vida social i econòmica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona