Política

La CUP exigeix a Aragonès “gestos clars de redreçament” de la legislatura i reclama que compleixi l’acord d’investidura

Sabater denuncia “l’estancament” tant en l’àmbit nacional com social i demana un canvi de rumb

La CUP ha traslladat el seu “malestar” amb el curs que està prenent l’actual legislatura al president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la reunió que han celebrat a Palau.

En una atenció a mitjans, la presidenta parlamentària de la CUP, Dolors Sabater, ha explicat que han exigit al president “gestos clars de redreçament” de la legislatura, tant en l’àmbit social com el nacional, i ha reclamat que es compleixi tots els acords del pacte d’investidura. Per als cupaires, cal un canvi de rumb urgent “clarament a favor de la transformació del model econòmic i social”, i han avisat que no accepten “només paraules”. A més, han advertit que tenen “voluntat de condicionar la legislatura” a aquesta direcció que proposen.

Segons ha detallat Sabater, han expressat “tot el malestar” a Aragonès i han denunciat la “sociovergència republicana” que asseguren que s’està donant al país. “No avancem ni en clau social ni en clau nacional”, ha sentenciat Sabater. A parer seu, el país es troba “en un total estancament” i “sotmès a les elits econòmiques i a l’Estat”.

En l’àmbit nacional, els cupaires s’han mostrat “molt contundents” a la reunió i han insistit que “la taula de diàleg no va enlloc”. Segons opinen, l’estratègia “porta a un estancament polític ’sine die’”. Per a la CUP, ara cal “prendre la iniciativa i sortir del marc constitucional espanyol”, així com “orientar una proposta democràtica i d’autodeterminació en l’àmbit internacional”.

Per altra banda, Sabater ha acusat el Govern de fer “un seguidisme clar” a les polítiques econòmiques de Foment del Treball. Precisament per això ha exigit “un gir a l’esquerra” i fer “passos clars i valents” en lloc d’impulsar “polítiques de la patronal o macroesdeveniments que perpetuen els models de sempre i l’enriquiment de les elits i l’empobriment dels territoris”.

A més, els cupaires han exigit el compliment de l’acord d’investidura i han assegurat que és “plenament vigent” perquè Aragonès és cap del Govern amb els seus vots. “Vam acordar una legislatura que sobrepassés el marc constitucional i autonòmic; no vam acordar que es fes seguidisme, sí una confrontació pels drets socials i nacionals”, ha insistit. Sabater també ha explicat que no es consideren socis del Govern perquè ni els han aprovat els pressupostos ni han entrat a l’executiu. A més, ha apuntat que no poden avalar les polítiques que impulsen.

La presidenta parlamentària de la CUP també ha explicat que no han parlat que Aragonès se sotmeti a la qüestió de confiança que havien pactat per a la investidura, però després ha insistit que no tenen “cap motiu” per variar el que havien acordat.

Polèmica pel cas Juvillà

Sabater també s’ha referit a la polèmica viscuda a l’independentisme pel cas de l’escó de Pau Juvillà. A parer seu, es tracta d’un “fracàs” que ha provocat “una espiral de descrèdit, esgotament i baralles de l’independentisme”. “No fa més que desanimar i decebre el conjunt de la ciutadania, i desacredita la institució”, ha lamentat.

En ser preguntada per la proposta que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, va fer a la CUP i ERC per “desobeir” totes les “ingerències”, Sabater ha rebutjat “entrar al fang” i donar detalls, i ha insistit que a banda d’aquesta idea de Borràs van sortir “moltes altres propostes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona