Política

La CUP exigeix a Aragonès “gestos clars de redreçament” de la legislatura i reclama que compleixi l’acord d’investidura

Sabater denuncia “l’estancament” tant en l’àmbit nacional com social i demana un canvi de rumb

La CUP ha traslladat el seu “malestar” amb el curs que està prenent l’actual legislatura al president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la reunió que han celebrat a Palau.

En una atenció a mitjans, la presidenta parlamentària de la CUP, Dolors Sabater, ha explicat que han exigit al president “gestos clars de redreçament” de la legislatura, tant en l’àmbit social com el nacional, i ha reclamat que es compleixi tots els acords del pacte d’investidura. Per als cupaires, cal un canvi de rumb urgent “clarament a favor de la transformació del model econòmic i social”, i han avisat que no accepten “només paraules”. A més, han advertit que tenen “voluntat de condicionar la legislatura” a aquesta direcció que proposen.

Segons ha detallat Sabater, han expressat “tot el malestar” a Aragonès i han denunciat la “sociovergència republicana” que asseguren que s’està donant al país. “No avancem ni en clau social ni en clau nacional”, ha sentenciat Sabater. A parer seu, el país es troba “en un total estancament” i “sotmès a les elits econòmiques i a l’Estat”.

En l’àmbit nacional, els cupaires s’han mostrat “molt contundents” a la reunió i han insistit que “la taula de diàleg no va enlloc”. Segons opinen, l’estratègia “porta a un estancament polític ’sine die’”. Per a la CUP, ara cal “prendre la iniciativa i sortir del marc constitucional espanyol”, així com “orientar una proposta democràtica i d’autodeterminació en l’àmbit internacional”.

Per altra banda, Sabater ha acusat el Govern de fer “un seguidisme clar” a les polítiques econòmiques de Foment del Treball. Precisament per això ha exigit “un gir a l’esquerra” i fer “passos clars i valents” en lloc d’impulsar “polítiques de la patronal o macroesdeveniments que perpetuen els models de sempre i l’enriquiment de les elits i l’empobriment dels territoris”.

A més, els cupaires han exigit el compliment de l’acord d’investidura i han assegurat que és “plenament vigent” perquè Aragonès és cap del Govern amb els seus vots. “Vam acordar una legislatura que sobrepassés el marc constitucional i autonòmic; no vam acordar que es fes seguidisme, sí una confrontació pels drets socials i nacionals”, ha insistit. Sabater també ha explicat que no es consideren socis del Govern perquè ni els han aprovat els pressupostos ni han entrat a l’executiu. A més, ha apuntat que no poden avalar les polítiques que impulsen.

La presidenta parlamentària de la CUP també ha explicat que no han parlat que Aragonès se sotmeti a la qüestió de confiança que havien pactat per a la investidura, però després ha insistit que no tenen “cap motiu” per variar el que havien acordat.

Polèmica pel cas Juvillà

Sabater també s’ha referit a la polèmica viscuda a l’independentisme pel cas de l’escó de Pau Juvillà. A parer seu, es tracta d’un “fracàs” que ha provocat “una espiral de descrèdit, esgotament i baralles de l’independentisme”. “No fa més que desanimar i decebre el conjunt de la ciutadania, i desacredita la institució”, ha lamentat.

En ser preguntada per la proposta que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, va fer a la CUP i ERC per “desobeir” totes les “ingerències”, Sabater ha rebutjat “entrar al fang” i donar detalls, i ha insistit que a banda d’aquesta idea de Borràs van sortir “moltes altres propostes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries