Política

Els comuns insten Aragonès a “fixar un rumb clar i d’esquerres”

Mena insisteix al president perquè hi presenti una proposta de finançament autonòmic

El portaveu de CatComú, Joan Mena, ha emplaçat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a “fixar un rumb clar i un rumb d’esquerres i progressista per a Catalunya” a la conferència que aquest dilluns a la tarda pronunciarà al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). En una roda de premsa, Mena ha demanat a Aragonès “que doni orientació de país i d’esquerres al seu Govern” i que també “assumeixi el lideratge que li pertoca en temes de finançament”. Els comuns volen que el president faci una proposta sobre el finançament autonòmic que estableixi un “terra fiscal” per impedir el dúmping i, alhora, plantegen que es creï una comissió d’estudi al Parlament “per explorar el màxim de consensos”.

El també diputat al Congrés ha criticat que l’executiu d’ERC i JxCat, que es va constituir a partir de les eleccions d’ara fa un any, “es va presentar com el Govern de les transformacions i ha acabat convertint-se en el de les decepcions” perquè s’ha caracteritzat per “projectes de país fracassats” com el complex de Hard Rock al Camp de Tarragona o els Jocs Olímpics als Pirineus i l’autogovern de Catalunya “no ha avançat ni un sol pam”. Es tracta, ha dit, d’un “govern erràtic”: “No sabem on és”.

Així mateix, s’ha referit a l’assistència de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, al tall de l’avinguda Meridiana de Barcelona. Després que el Departament d’Interior no autoritzés aquesta protesta, que se celebra gairebé cada dia des del 2019, i proposés un emplaçament alternatiu als organitzadors, la presidenta va acudir dissabte al punt de la concentració. Per als comuns, Borràs “exerceix més de cap de l’oposició que de presidenta del Parlament” i ha atribuït la seva actuació a la gestió que ha fet de la retirada de l’escó a Pau Juvillà, de la CUP-NCG.

A més, li ha reclamat explicacions públiques sobre el cas i que no s’escudi en una reunió de la Junta de Portaveus a porta tancada. “Si ha sigut valenta per mentir a la majoria d’aquest país, també ha de ser valenta per donar la cara i totes les explicacions que calgui”, li ha etzibat. És per això que En Comú Podem ha registrat conjuntament amb el PSC-Units, Cs i el PPC una petició perquè se celebri una Junta de Portaveus pública. Mena, a més, ha reclamat a ERC i la CUP que “no la mantinguin com a màxima autoritat del Parlament de Catalunya”. “Borràs ha mentit i, per tant, les explicacions han de ser públiques”, ha resumit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Allau de crítiques des de Catalunya a Sánchez per la seva “comèdia”

barcelona
escòcia

Yousaf dimiteix com a primer ministre escocès i accentua la crisi de l’SNP

barcelona
estat espanyol

La Comissió Europea evita pronunciar-se sobre la decisió de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El PSOE diu que amb la continuïtat de Sánchez “guanya la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Sánchez no dimiteix i seguirà de president

madrid
guerra a gaza

Almenys vint palestins morts en nous atacs israelians a Rafah

barcelona
guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona
política

Puigdemont suspèn l’agenda d’avui per la defunció de la seva mare

barcelona
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona